Ovidiu Lipan Ţăndărică: Am primit invitaţia să concertez la Washington, la Kennedy Center

Data publicării:

Ovidiu Lipan Ţăndărică, toboşarul legendarei trupe Phoenix, a declarat vineri că a primit o invitaţie să cânte în concert la Washington, la Kennedy Center, în sala Theater, unde au cântat Led Zeppelin, Patricia Kass şi toţi marii cântăreţi americani, în cadrul proiectului "România-America pentru viitor".



"Am primit o invitaţie să cânt în concert la Washington, la Kennedy Center, în sala Theater, una din cele mai frumoase săli unde au cântat Led Zeppelin, Patricia Kass şi toţi marii cântăreţi americani. Proiectul este 'România-America pentru viitor', iar concertul se cheamă 'Spirit of Romania', organizat de Ambasada României la Washington şi Institutul Cultural de la New York. Voi prezenta un eveniment mai special, tot ceea ce înseamnă multicuturalitate, cum îmi place mie să petrec, o oră şi jumătate sau două ore de concert, cu toate că acolo va trebui să se rezume totul la 80 de minute cu tot cu bis. Va fi pentru mine un eveniment cu o încărcătură maximă, vor fi prezenţi la eveniment ambasadori, senatori americani. Se va cânta greceşte, franţuzeşte, italiană, muzică românească, aromână, avem invitaţi - Stelu Enache care va cânta vreo opt piese şi Iana Novac care va cânta vreo şase piese, sunt nişte piese frumoase, instrumentale, de atmosferă, de transmitere de spirit balcanic românesc", a declarat Ovidiu Lipan Ţăndărică, potrivit Agerpres. 

Artistul a amintit şi de un nou proiect în care este implicat, filmările la producţia "Tzăndărică".

"Realizăm un film, 'Tzăndărică', cu povestea anilor '60-'70, perioada flower power hippy, care a fost un curent cumva împotriva capitalismului, libertatea şi 'pace nu război', cum a fost înţeles în blocul comunist acea perioadă şi cum au trăit tinerii, printre care mă număr şi eu, acea perioadă. Este o poveste între muzică, experimentul flower power şi politicul din acea perioadă - Miliţia, Securitatea. Va fi plin de umor, dar şi de suspans. Va fi un film artistic, o coproducţie italiano - elveţiano - germano - americană. Va fi cu actori străini, eu o să povestesc din perioada începutului şi voi apărea la sfârşit cu filmările de la Kennedy Center", a afirmat artistul.

El a precizat că o parte dintre filmări vor fi realizate la Washington şi New York, în perioada în care va fi în SUA pentru concertul "Spirit of Romania".

"Bobby Păunescu, care este producător şi regizor, şi echipa Sergovici (n.r. director de imagine Viorel Sergovici) o să filmăm o parte la Washington şi la New York. Este o premieră în viaţa mea şi este ceva care într-adevăr va rămâne pentru generaţiile care vor veni, chiar şi pentru generaţia aceasta care nu are nicio idee despre România frumoasă a anilor '60 - '70 de sub cupola aceea dictatorială a regimului comunist. (...) Pentru generaţia care vine trebuie să le arătăm şi să-şi dea seama ce vremuri au fost în perioada '60 - '70 în România, cu umorul, cu politica, cu Miliţia, cu Securitatea, cu muzica, cât de greu a fost şi totuşi s-au mişcat lucrurile foarte frumos", a mai spus Ţăndărică.

"Acest film este un restart al vieţii mele artistice, având o continuitate de peste 50 de ani de muzică", a afirmat Ovidiu Lipan Ţăndărică. 

 

 

Nu uita să apeși butonul SUBSCRIBE pe YOUTUBE, pentru a urmări emisiunile Spectacola:



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel