Ovidiu Cuncea a lăsat actoria pentru biserică. Motivul pentru care a decis să se facă preot: „Am văzut-o pe Maica Domnului”

Data publicării:
Ovidiu Cuncea, Captura Foto Prima Tv
Descriere foto: Ovidiu Cuncea, Captura Foto Prima Tv

Ovidiu Cuncea a renunțat la actorie în 2019 și a luat calea bisericii. Fostul actor a divorțat de soția sa după 21 de ani de căsnicie și s-a făcut preot.

În urmă cu 30 de ani, în mintea lui Ovidiu Cuncea se dădea o bătălie aprigă. Fostul actor avea de ales dintre meseria de actor și cea de preot. 
În anii 90 a urmat Seminarul Teologic, dar i-a luat mulți ani să facă pasul spre preoție. 

 


Invitat în „Exclusiv VIP', realizată de Cristi Brancu, de la Prima TV, fostul actor a povestit despre drumul său spre preoție. 

Când în inimă intră credința, începi să nu mai ai liniște. Eram în 1994, atunci am intrat la Seminarul Teologic, dar eu am mai dat și în 1983, dar am picat… atunci era și o perioadă foarte ciudată. Toată lumea voia să te îndepărteze de Teologie. Era destul de complicat, atunci când am dat examen a fost o chestie de curaj, de revoltă, eu eram între Teatru și Teologie…


Apoi mulți colegi au făcut Teologie, printre care și Silviu Biriș, atunci era ca o chestie pe care o făceai cu mare curaj.

Știu că s-a făcut sedință publică să mă dea afară din UTC și da, m-au dat afară. Pe tata, care lucra în Libia, l-au chemat și l-au luat la întrebări. Tata a zis atunci că soția a decis, că el nu știa nimic, totul ca să salveze situația. Toată viața mea am avut dilema de a mă hotărî între Teatru și Teologie.', a declarat el la Prima TV.

Mai mult, preotul a dezvăluit care a fost momentul în care a știut că destinul lui e ste biserica. 


A fost un moment de mare intimitate, aproape că nu se vorbește de lucrul acesta. Eram în cumpănă dacă să mai fac pasul spre preoție și…stăteam în rugăciune, în genunchi și aievea am văzut-o pe Maica Domnului care îmi zicea să nu îmi fie frică.


Am văzut-o ieșind din icoană. Și îmi spunea: Nu îți fie frică, o să slujești fiului meu, Mântuitorul Hristos. Apoi mi-a luat toată frica. Chiar prietenii m-au întrebat apoi și le-am spus că nu mai am frică. Acum m-am gândit că mai am.

Mi-e frică ca nu cumva să nu mai am bucuria clipei pe care o trăiesc. Să cunoști majoritatea lucrurilor și să nu te mai bucuri.', a mai completat fostul actor.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel