Ovi, despre eșecul României la Eurovision: „E al treilea an consecutiv când ratăm calificarea”

Data publicării:
Roxen, sursa foto Instagram
Descriere foto: Roxen, sursa foto Instagram

Ovi și Paula Seling au reprezentat România la Eurovision de două ori. Cei doi au avut rezultate minunate în cadrul competiției muzicale. 

Ovi și Paula Seling au făcut istorie în anul 2010, atunci când au participat la Eurovision cu melodia  „Playing with fire”. Cei doi artiști au obținuit locul 3 în finala Eurovision și au dus România pe culmile succesului. În anul 2014 au ajuns din nou în finală cu piesa 2014. Ovi a urmărit cu mare atenție prestația României de marți seară, de la Rotterdam și a fost profund dezamăgit de ceea ce a văzut. 


„E al treilea an consecutiv când ratăm calificarea. M-am uitat la tot concursul, a fost o semifinală bună, cu toate că s-au cam repetat numerele de coregrafie, ceea ce s-a întâmplat și cu Roxen. La show s-a mers pe aceeași rețetă. Cei care au avut o piesă mai cu zvâc, mai cu energie, așa ca după pandemie, au atras atenția. Piesa lui Roxen a avut un mesaj puternic, dar a fost greu de pus în scenă. Nu a surprins ca act artistic, ea e o fată din generația tânără, e cool. Vocal, cred că a avut probleme de sunet, nu cunosc foarte bine experiența ei de live, dar se putea mai bine. 


Au fost alți artiști care și-au susținut partitura vocală mai bine. Ea e faină așa, dar post pandemic lumea vrea energie, în contextul Eurovision trebuie să surprinzi cu ceva”,  a declarat Ovi, pentru Click!.


Ovi spune că decizia TVR de a trimite la Eurovision un artist desemnat de o casă de discuri a fost o alegere nedreaptă pentru artiștii din România. 


„Anul trecut a fost o abordare altfel, de a lucra cu o singură casă de discuri. Nu e corect. Selecția națională e un filtru pentru ce vrei să prezinți. Nu ai aceeași determinare când  ajungi acolo că ai fost trimis. Altceva e atunci când câștigi un concurs. E mai benefic să existe o selecție națională. În ultimii 3-4 ani, eu am făcut parte din juriul Elveției pentru Eurovision. Acolo e o diversitate de piese, de autori, de artiști. Așa ar trebui să fie și la noi”, a mai declarat artistul. 

 

Citește și: Trăistariu explică de ce România a ratat calificarea în finala EUROVISION 2021 și se gândește să participe pentru altă țară



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel