Oscarul primit de Yuh-Jung Youn îi face mândri pe sud-coreeni. Preşedintele Moon Jae-in: „O mare alinare”

Data publicării:
Yuh-Jung Youn, captura foto Youtube
Descriere foto: Yuh-Jung Youn, captura foto Youtube

La un an după succesul la Oscaruri al filmului "Parasite", în regia sud-coreeanului Bong Joon Ho, Oscarul oferit compatrioatei sale Yuh-Jung Youn pentru mai bună actriţă în rol secundar a adus încă o dată o mare bucurie în ţara sa.

Premiul primit de Youn sporeşte "mândria sud-coreenilor faţă de cultura şi arta lor", a scris preşedintele Moon Jae-in într-o declaraţie publicată de biroul său luni. "Mai presus de toate, a fost o mare alinare pentru cei obosiţi din cauza COVID-19", a adăugat el.

Moon a vorbit despre semnificaţia istorică a premiului primit Youn, în vârstă de 73 de ani, prima sud-coreeană care a câştigat un Oscar la categoriile dedicate interpretării actoriceşti.

"[Filmul arată] că suntem toţi într-o strânsă legătură, chiar dacă trăim în locuri diferite", a scris şeful statului, făcând aluzie la povestea emigrării din pelicula "Minari", în care Youn interpretează o bunică ageră.

Filmul "Minari", în regia lui Lee Isaac Chung, care semnează şi scenariul, vorbeşte despre încercările prin care trece o familie coreeană care se mută în Arkansas unde îşi deschide o fermă, în anii '80.

Presa sud-coreeană a salutat, de asemenea, câştigarea Oscarului de către Youn, considerând-o un moment istoric pentru filmul coreean. "Prin acest premiu, actriţa a contribuit la consolidarea prestigiului global al industriei cinematografice coreene, precum şi la propria faimă personală", a comentat ziarul Korea Times.

Satira socială "Parasite" a câştigat anul trecut patru premii Oscar: pentru cel mai bun film, pentru cel mai bun film în limbă străină, pentru cel mai pentru bun regizor şi pentru cel mai bun scenariu original, noteaza Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel