OSCAR 2022: Record de participare. 9.487 de membri ai Academiei de film americane au votat filmele nominalizate

Data publicării:

Perioada de votare a nominalizărilor  la premiile OSCAR s-a încheiat cu un record de participare

Academia de film americană (Academy of Motion Picture Arts and Sciences - AMPAS) a anunţat miercuri că perioada de votare pentru stabilirea nominalizărilor la premiile Oscar de anul acesta s-a încheiat cu un record de participare în istoria de 94 de ani a acestor trofee prestigioase.

După încheierea perioadei de votare, la care au participat membri din 82 de ţări, AMPAS se pregăteşte să anunţe nominalizările marţi, 8 februarie, data ce marchează startul uneia dintre cele mai deschise ediţii ale premiilor Oscar din ultimii ani.

"Am avut cea mai ridicată participare din istoria Academiei. Au venit voturi din 82 de ţări. Ceea ce înseamnă o mare dragoste pentru cinematografie!", a declarat directoarea instituţiei, Dawn Hudson, într-o scrisoare adresată membrilor AMPAS.

Deşi Dawn Hudson nu a precizat numărul voturilor primite, nominalizările sunt alese de cei 9.487 de membri ai Academiei de film americane, al căror număr a fost sporit în ultimii ani pentru a promova diversitatea.

În pofida recordului de voturi, la ediţia de anul acesta participă un număr mai mic de filme decât în anii precedenţi.

Doar 276 de pelicule aspiră la o nominalizare la Oscarul pentru cel mai bun film al anului, reprezentând cel mai scăzut număr din ultimii ani din cauza pandemiei de COVID-19.

Unul din motivele care explică acest număr scăzut este faptul că perioada de eligibilitate pentru această ediţie a fost de doar zece luni.

Anul trecut, ca urmare a amânării galei premiilor Oscar la sfârşitul lunii aprilie, a fost extins şi termenul pentru lansarea filmelor în lunile ianuarie şi februarie 2021, astfel încât mai multe filme au putut să devină eligibile.

Chiar şi aşa, AMPAS a menţinut modificarea excepţională introdusă în regulamentul său pentru a admite în concurs filmele care au avut premiera direct pe platformele de streaming, fără să mai treacă prin cinematografe, cu condiţia să fi avut planificată o lansare în săli, dar care nu a mai fost posibilă din cauza pandemiei de coronavirus.

Premiile Oscar vor fi decernate pe 27 martie, în legendarul Dolby Theatre din Hollywood, într-o gală care ar putea să revină la formatul ei tradiţional de desfăşurare, caracterizat prin prezenţa fizică a invitaţilor, notează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel