Opt semne că patrupedul tău e supărat pe tine. Comportamentul cățeilor la care trebuie să fiți atenți, potrivit dresorilor

Aceste opt semne pot dezvălui faptul că patrupedul tău e supărat pe tine. Iată cum se manifestă cățeii atunci când nu le convine ceva. 

În mod obișnuit, asociem câinii cu dragostea necondiționată. Ei dau din coadă și ne ling fețele chiar dacă întârziem cu cina. Pisicile, în schimb? Ne gândim la ele ca fiind mereu supărate pe noi (în cel mai bun caz) și complotând împotriva noastră (în cel mai rău caz). Dar dacă patrupedul tău începe brusc să se comporte distant, te poți întreba: "Este câinele meu supărat pe mine?".

Există câteva semne care arată că acesta este "supărat" pe tine.

"În timp ce câinii simt o mulțime de emoții, ei nu se supără așa cum o facem noi doi, ci se pot adapta la o schimbare, pot fi nervoși, triști sau nesiguri", spune Nicole Ellis, dresor profesionist certificat de câini și expert în stilul de viață al animalelor de companie, potrivit Parade. 


 Experții au împărtășit câteva semne că ai greșit și câinele tău este supărat din cauza asta.


De ce se supără câinii pe oameni

Câinii nu se supără pe noi așa cum ne supărăm noi unii pe alții. Cu toate acestea, este posibil ca ceva ce ați făcut sau ați schimbat să îi provoace câinelui dumneavoastră stres.

"Dacă un câine experimentează ceva negativ, gravitatea stresului și emoțiile resimțite pot duce la o asociere negativă", spune Kait Hembree, șeful departamentului de dresaj de la GoodPup.

Ellis notează că aceste experiențe ar putea fi o schimbare, cum ar fi un nou copil, sau un zgomot puternic, cum ar fi scăparea unui vas.

Deși toate acestea vă pot face să vă simțiți ultra-vinovați, faptul că patrupedul dvs. vă arată că este supărat este o dovadă a legăturii voastre.


"Adesea, câinele tău se simte atât de confortabil în preajma ta încât permite fără inhibiții ca aceste sentimente sau semnale să fie exprimate", spune Hembree.

 

8 Semne că patrupedul tău este supărat pe tine


1. Lingerea buzelor

Le este foame sau sunt supărați? Este ușor să confunzi cele două semne.


"În situațiile în care câinele tău este îngrijorat sau se simte amenințat, lingerea buzelor este un semnal de creștere a distanței", explică Hembree. "Câinele indică faptul că ar dori ca ceea ce se întâmplă să se îndepărteze sau să se oprească."

Hembree spune că acest semn ar putea indica, de asemenea, o problemă medicală, așa că apelați la un veterinar dacă câinele dumneavoastră pare sătul și calm, dar își linge buzele în mod constant.

 

2.  Cască des

Câinii cască din mai multe motive, inclusiv din cauza stresului.


"Atunci când descifrezi dacă câinele tău cască din cauza stresului sau din alte motive, vei dori să iei în considerare alte indicii contextuale și ceea ce se întâmplă în jurul câinelui tău", spune Hembree. "Dacă încearcă să se ascundă, gâfâie, tremură sau se lipește de tine ca un lipici, cel mai probabil căscatul lor este ceva mai mult decât faptul că sunt obosiți sau plictisiți."

Alteori, Hembree spune că este posibil ca câinele să încerce să se auto-salveze sau să își regleze emoțiile prin căscat.

"Acest lucru este adesea observat în timpul angajamentelor cu alți câini și, uneori, cu oameni", explică Hembree.

 


3. Se ascunde

Câinele tău drăgălaș a dispărut brusc din vedere? Este posibil ca ceva să îi deranjeze.

"Dacă câinele tău nu găsește în mod obișnuit locuri în care să se camufleze și dintr-o dată este, atunci acest nou comportament ar putea indica faptul că se simte speriat, îngrijorat, nervos sau că ceva nu este în regulă", spune Hembree.

Ascunderea este un alt semn potențial că un câine se simte rău din punct de vedere fizic, așa că, dacă persistă, chemați un veterinar, recomandă Hembree.

 

4. Limbajul trupului


Ellis spune că un corp rigid indică faptul că "nu e fericit". Hembree spune că posesorii de animale de companie pot cerceta și mai adânc limbajul corporal al câinelui lor pentru a găsi semne de stres. În primul rând, observați coada și evitați să vă lăsați păcăliți de acest mit comun despre comportamentul câinilor.

"Din nefericire, regula generală este că, dacă dacă dau din coadă, sunt fericiți, dar nu este întotdeauna așa", explică Hembree. "Are mai mult de-a face cu nivelul modului în care dau din coadă sau cu înălțimea cozii în raport cu spatele lor".

Potrivit specialistului, cozile câinilor fericiți vor fi la nivelul spatelui lor. Modul va fi liber și fluid.

"Câinii care sunt foarte excitați sau frustrați își vor purta strâns coada pe spate", spune Hembree. "Aceste cozi sunt adesea rigide, dar pot avea uneori mișcări rigide de clătinare la vârf. Câinii care sunt îngrijorați sau speriați își vor purta cozile sub nivelul spatelui, paralel cu picioarele sau chiar le vor băga între picioare."

Alte semnale de alarmă care indică faptul că câinele dumneavoastră este supărat din cauza a ceva, poate că ați făcut-o dumneavoastră, includ picioarele posterioare coborâte sau urechile pe spate.


5. „Accidente”

Câinele dumneavoastră a fost educat de ani de zile. Dintr-o dată, găsiți surprize nedorite prin casă. În primul rând, Ellis sugerează să sunați la veterinar pentru a exclude o problemă de sănătate subiacentă, cum ar fi o infecție a tractului urinar (ITU). În caz contrar, dacă nu există nicio problemă medicală, Ellis spune că câinele dvs. ar putea să vă spună: "Sunt stresat, probabil din cauza unei mutări, a unei schimbări de program sau a unui nou animal de companie".

 

6. Plânsete


Limbajul corpului este o modalitate semnificativă de a citi starea emoțională a câinelui tău. Cu toate acestea, și ei vorbesc - doar că nu "uman".

"Urletul atunci când plecați, deoarece pot avea anxietate atunci când sunt lăsați singuri, este un semn că câinele tău este supărat", spune Ellis.

Vâjâitul este, de asemenea, un potențial semn că câinele tău este supărat din cauza a ceva.


"Dacă câinele dvs. scâncește împreună cu alte semnale, cum ar fi băgatul cozii, îndepărtarea [sau] rostogolirea pe o parte, atunci este posibil să fie îngrijorat de faptul că se apropie o amenințare", spune Hembree. "Dacă câinele dvs. se vaită din cauza îngrijorării, va manifesta și alte comportamente nervoase, cum ar fi gâfâitul, învârtitul în cerc, salivarea, printre altele. Atunci când câinii sunt extrem de stresați, le este aproape imposibil să-și controleze văicărelile."

Hembree spune că veți dori să abordați imediat preocupările câinelui dvs. și, eventual, să apelați la un veterinar pentru o perspectivă personalizată asupra sănătății mentale și fizice a animalului dvs. de companie.


7. Gâfâie


Gâfâitul este o modalitate naturală a câinilor de a se răcori atunci când este cald afară. Cu toate acestea, este, de asemenea, un semn de stres.

"Acest lucru se poate datora unui sunet puternic, cum ar fi focurile de artificii sau tunetul, unor situații stresante, cum ar fi o vizită la veterinar sau la toaletaj, sau din cauza faptului că nu sunt siguri cum să abordeze sentimentele lor de disconfort legate de o situație", spune Hembree.

La fel ca și alte semne de pe această listă, gâfâitul poate fi un semn al unei probleme medicale, așa că nu ezitați să apelați la un veterinar dacă sunteți îngrijorat.


8. Tremuratul

Câinele tău poate fi rece, excitat, în durere sau supărat din cauza a ceva. Contextul este esențial, explică Hembree. Este posibil să fie stresat dacă prezintă alte semne, cum ar fi ascunderea, scâncetele, urechile pe spate și gâfâitul.

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Dată: 15 aug 2023, 14:09 | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience