Opoziție între Mercur și Neptun, pe 25 august. Impură fantezie

Data actualizării: | Data publicării:
Horoscop, sursa pixabay/ autor S. Hermann & F. Richter
Descriere foto: Horoscop, sursa pixabay/ autor S. Hermann & F. Richter

Pe 25 august vom avea o opoziție între Mercur din Fecioară și Neptun din Pești.

„Aspectul nu este neapărat special, însă de data aceasta, pentru că se petrece după o Lună Plină tensionată și aproape de Marte, care este tot în semnul Fecioarei, merită menționat și explicat. Atunci când discutăm despre opoziție în astrologie, ne referim la un unghi de 180 grade între planete. Ca și cum cele două stau față în față, ca într-un ring de box. Mercur este o planetă personală, iar Neptun una colectivă. Și asta pentru că Mercur tranzitează repede un semn, iar Neptun rămâne mulți ani într-o zodie”, explică Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor șef Astrosens.

De obicei, opoziția este privită ca un aspect negativ. Însă dacă stăm să o studiem mai bine, s-ar putea să ne dăm seama că are valențe neutre. Depinde mult din ce parte o privim.

Mercur reprezintă gândirea, iar Neptun se ocupă cu ce este irațional. Când cele două se așază față în față, ne vom confrunta cu incapacitatea de a distinge clar realitatea de nonrealitate. Minciuna de adevăr. Vom avea un blocaj mental. Vrem nu vrem, vom născoci mici minciuni sau le vom crede pe ale celorlalți. Da sau nu. Această opoziție o poți înțelege cel mai bine în acele momente în care o persoană îți spune ceva, tu îi arăți că o crezi când de fapt o bănuiești de multe fărădelegi. Și începi să te gândești la toate teoriile posibile și imposibile, fără a avea însă un temei logic. Mintea ta este incapabilă să se debaraseze de multe dintre informații inutile care te bombardează permanent. Social media, mass-media, reclame. Și când se întămplă asta, nu mai știi ce să crezi cu adevărat. 

 

Citește continuarea pe ASTROSENS și află cum vor fi influențate zodiile.

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Horoscop


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel