Olguța Berbec, reacție după rezultatul expertizei în cazul de plagiat. Ce mesaj i-a transmis Niculinei Stoican: „Se grăbește să se autointituleze câștigătoare, dar procesul...”

Sursa foto: Niculina Stoican și Olguța Berbec, facebook, colaj foto
Descriere foto: Sursa foto: Niculina Stoican și Olguța Berbec, facebook, colaj foto

Olguța Berbec i-a dat o replică Niculinei Stoican, după rezultatul expertizei în cazul de plagiat.

Cele două artiste au ajuns în fața judecătorilor, după ce Olguța Berbec a acuzat-o pe Niculina Stoican că i-a furat linia melodică a unei piese. Astfel, piesa Niculinei Stoican a fost analizată de un etnomuzicolog, care a ajuns la concluzia că Niculina nu a plagiat piesa, ci a cules-o din folclor. Odată cu aflarea rezultatelor, Niculina Stoican s-a grăbit să-și anunțe victoria. 

„În ceea ce privește subiectul cu melodia furată și acțiunea facută în instanță, da, pot să confirm că s-a cerut expertiza la Institutul de Folclor Brăiloiu, s-a făcut expertiza, s-a depus la instanță, iar concluzia lor e: piesa este folclor! Ce mă bucură foarte tare este faptul că nu speța mea contează, ci faptul că se reglementează niște lucruri care trebuie să fie foarte clare pentru generațiile care vin. Noi trebuie să ne păstram în niște definiții, criterii, reguli, trebuie să le respectăm ca să putem să putem să lăsăm acest fenomen al folclorului să rămână viu. Să se transmită de la o generație la alta, cu sursă de inspirație, cu caracter colectiv… sunt lucruri pe care nu le-am inventat eu, sunt definiții ale folclorului date de Brăiloiu.Ar trebui să nu mai avem ușurinta asta de a face declarații care ne pun într-o lumină proastă. Dacă ne punem în situații jenante, trebuie să suportăm și consecințele. Eu mă abțin în a face comentarii, aștept hotărâr ea instanței. Dar, recunosc, sunt foarte fericită că expertiza a spus adevarul, pe care l-am susținut încă de la început”, a declarat Niculina Stoican pentru starpopular.ro . 

Olguța Berbec, reacție după rezultatul expertizei în cazul de plagiat

Ulterior, Olguța Berbec a avut și ea o primă reacție, în urma rezultatului expertizei în cazul de plagiat. Artista consideră că Niculina Stoican se grăbește să sărbătorească victoria, în contextul în care procesul nu s-a definitivat încă. 

Mi-am amintit un lucru care mă amuză. Știi că se spune: 'Să nu dai cu Dumnezeu să îl ierte, până îi iese sufletul'. Procesul este în curs, departe de a se fi încheiat. Prin urmare, nu există nicio hotărâre judecătorească care să declare un învins sau un câștigător. Doamna Niculina Stoican se grăbește să anunțe câștigătorul înaintea instanței. Ori, lucrul acesta pune niște semne se întrebare. Și atunci, eu am o întrebare: știe dânsa rezultatul, dinainte?', a declarat Olguța Berbec, pentru viva.ro.

Totodată, artista a precizat că următorul termen al procesului va fi pe data de 12 septembrie. 

'Următorul termen este pe 12 septembrie. Prin urmare, nu s-a încheiat și doamna Niculina Stoican se grăbește să se autointituleze câștigătoare. Ori, lucrul acesta chiar dă de bănuit dacă dânsa știe de dinainte rezultatul și pune instanța într-o situație jenantă. Acesta e adevărul', a mai declarat pentru viva.ro, Olguța Berbec.

Citește și: Noi detalii în dosarul în care Olguța Berbec a acuzat-o pe Niculina Stoican de plagiat. La ce concluzie au ajuns specialiștii: "Sunt fericită, să suportăm consecințele"

Ella, fosta iubită a lui Jador, declarații neașteptate, după ce artistul a ajuns pe patul de spital: „A făcut o greșeală. Nu vreau să vorbesc prea mult”Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 16 iun 2023, 11:34 | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience