Octavia Geamănu a dat în judecată Antena 1, după ce a fost scoasă de pe post: ”Spun stop abuzurilor în relația de muncă”

Data publicării:
Sursa foto: Octavia Geamănu, Facebook
Descriere foto: Sursa foto: Octavia Geamănu, Facebook

Octavia Geamănu a oferit prima declarație, după ce a fost scoasă brusc din grila Antena 1.

Octavia Geamănu a fost scoasă brusc din grila Antena 1 în luna iulie, televiziunea în care activează din 2005. Vedeta se afla la pupitrul știrilor de weekend, când deodată fanii i-au observat absența. În spațiul public au apărut imediat mai multe zvonuri, printre care și faptul că celebra prezentatoare ar fi fost deja înlocuită cu o altă jurnalistă, fără a fi însă înștiințată. Chiar dacă timp de aproximativ două luni de zile Octavia Geamănu nu a oferit o opinie oficială, acum aceasta s-a decis să-și spună public punctul de vedere. Vedeta spune că va continua să meargă la muncă, conform contractului stabilit de la bun început. Totuși, speculațiile par a fi cât se poate de adevărate, întrucât aceasta spune că angajatorul trustului din care face parte a ”îndepărtat-o” brusc din cadrul jurnalului Observator, fără să-i dea însă nicio explicație. Faptul că Octavia Geamănu nu a dorit să se afirme public până acum nu este întâmplător, întrucât aceasta a tot sperat că situația se va clarifica.

„Întotdeauna am răspuns mesajelor pe care mi le-ați trimis. În ultimele două luni și jumătate am fost însă în situația de a nu putea să va ofer un răspuns referitor la “dispariția” mea de la Observator. Mi-a fost greu și îmi e greu și acum când scriu aceste rânduri să discut despre acest subiect chiar și cu apropiații, cu atât mai mult în spațiul public. Dar cum “știrea” se rostogolește în online, consider că e momentul să nu mai evit să răspund sutelor de mesaje primite aici, pe Facebook. Am tot sperat că lucrurile se vor clarifica. De altfel, nici angajatorul nu a oferit vreo explicație referitoare la “scoaterea mea de pe post” așa cum a fost interpretată, în mod real, de presă, ca și cum n-am existat, deși exist. Merg în continuare în redacție și aștept ca angajatorul să își respecte obligațiile convenit cu mine, căci eu, după cum bine știți, am prezentat Observator 19 doar în weekend, excepție făcând zilele de concediu ale colegilor din timpul săptămânii când n-am spus niciodată că nu vin în sprijinul echipei. Sunt un om de echipă, muncitor, onest și pasionat de meseria mea.”, a scris Octavia Geamănu pe Facebook.

„Am fost nevoită să mă adresez instanțelor judecătorești”

Chiar dacă aceasta și-a dorit să rezolve cât mai amiabil posibil situația conflictuală, vedeta spune că angajatorul nu și-a dorit același lucru, motiv pentru care a fost nevoită să ajungă în instanță.

„Din păcate, după aproximativ 18 ani în care am lucrat în acest trust și aproximativ 2 luni și jumătate de încercare permanentă din partea mea de a găși o soluție amiabilă în dispută cu angajatorul, am fost nevoită să mă adresez instanțelor judecătorești și să spun stop abuzurilor în relatia de muncă. Am dorit restabilirea adevărului. Meseria de jurnalist a accentuat în cazul meu multe dintre lecțiile pe care le-am primit în adolescență, în facultate și în special de la tatăl meu. Să înlătur din start orice formă de abuz, orice tentativă de călcare a demnității în picioare, să nu fac compromisuri, să nu tolerez indolența. Am încredere deplină în avocatul meu, dar mai ales în divinitate si dreptate. Nimic fără voia Domnului. Îmi pare rău că va scriu aceste rânduri, dar vă sunt datoare de atâta timp cu un răspuns. Vă mulțumesc pentru frumoasele cuvinte de încurajare vă simt alături! Seară frumoasă!”,  a continuat prezentatoarea TV.

Citește și: Bianca Drăgușanu: „Eu n-am nevoie să mă lupt pentru bani”. De câte ori pe săptămână practică vedeta MMA / EXCLUSIV



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel