Obiceiurile alimentare care te vor ajuta să trăiești mai mult. Trebuie neapărat să le introduci în dieta ta

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Specialiștii au identificat câteva alimente extrem de sănătoase, care pot avea extrem de multe beneficii asupra sănătății. 

Chiar dacă în mediul online sunt promovate foarte multe produse care te pot ajuta să ai un stil de viață sănătos, în realitate, există mici alegeri pe care le puteți face în mod regulat și care, de fapt, au un impact uriaș asupra sănătății generale. Mai exact, există chiar și schimburi alimentare simple pe care dieteticienii le recomandă pentru o viață mai lungă, notează EatThis.

În primul rând, să ne uităm la rolul general pe care îl joacă dieta noastră în longevitatea noastră: Potrivit unui studiu, alegerile alimentare ar putea fi capabile să-ți prelungească viața cu până la un deceniu. Studiul spune că cerealele integrale, legumele și alte alimente pe bază de plante sunt utile în încetinirea procesului de îmbătrânire. În plus, un articol publicat în Critical Reviews in Food Science and Nutrition afirmă că, alături de cereale integrale și leguminoase, consumul de legume, nuci și fructe, reducând în același timp aportul de carne procesată și carne roșie, poe contribui la reducerea riscului de apariție a numeroase boli legate de vârstă.

Așadar, după cum spuneam, există câteva schimbări alimentare foarte simple pentru o viață mai lungă, pe care trebuie să le faceți de astăzi. 

Alege somonul în loc de carne

Dacă sunteți un iubitor de carne roșie, cu siguranță nu trebuie să renunțați la ea pentru totdeauna (cu excepția cazului în care medicul te sfătuiește altfel). Cu toate acestea, schimbând-o cu somon sau cu alte tipuri de pește gras, îți va ajuta cu siguranță sănătatea, pe măsură ce îmbătrânești.

"Vă sfătuiesc să limitați carnea roșie și să alegeți în schimb peștele. Somonul la grătar, de exemplu, este bogat în proteine, mai puțin bogat în grăsimi saturate decât majoritatea cărnii roșii și plin de acizi grași omega-3 sănătoși pentru inimă.", spun specialiștii.


Bea ceai în loc de sucuri

Consumul excesiv de sucuri poate contribui la o multitudine de complicații de sănătate care pun viața în pericol, cum ar fi riscul crescut de boli hepatice și rezistență la insulină, boli cardiovasculare și mortalitate, și chiar s-a constatat că îmbătrânește mai rapid celulele organismului. Nu-ți sugerăm să renunți complet la suc, dar limitarea și înlocuirea lui cu ceva mai puțin zaharat poate fi extrem de benefic pentru sănătate. 

"Ceaiul verde și ceaiul negru conțin compuși vegetali numiți flavan-3-oli, iar acești compuși s-au dovedit a susține sănătatea inimii, reducând mortalitatea cardiovasculară și multe altele", continuă specialiștii.


Înlocuiește pâinea albă cu cea integrală

În ciuda a ceea ce ni s-a spus în trecut despre pâine și carbohidrați, cerealele și amidonul nu trebuie evitate pentru a fi mai sănătoși și pentru a pierde ceva în greutate. Cu toate acestea, secretul constă în a mânca cele mai sănătoase tipuri de cereale.

"Cerealele integrale sunt cea mai bună alegere, deoarece sunt pline de nutrienți și fibre. Includeți orez brun, quinoa și fulgi de ovăz în loc de pâine albă, orez alb și paste albe", spun doctorii.

De asemenea, studiile arată că cerealele integrale sunt populare în rândul oamenilor din întreaga lume, care trăiesc în medie o viață mai lungă.


Mănâncă fulgii de ovăz cu nuci, în loc de zahăr

Fulgii de ovăz pot fi un mic dejun excelent atunci când doriți să vă concentrați pe longevitate, datorită conținutului său ridicat de fibre. De fapt, s-a constatat că ovăzul scade colesterolul și inflamațiile cronice legate de vârstă. Pentru a adăuga la potențialele beneficii ale fulgilor de ovăz pentru longevitate, medicii sugerează, de asemenea, adăugarea de nuci deasupra și renunțarea la mierea sau zahărul adăugat.

"Proteinele, fibrele și grăsimile din nuci ajută la sațietate și vă ajută să vă simțiți sătul mai mult timp, astfel încât s-ar putea să ajungeți să mâncați mai puțin în timpul zilei. În plus, s-a demonstrat că cei care mănâncă nuci au și o incidență mai mică a diabetului în comparație cu cei care le consumau rar.", mai spun doctorii. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel