Obiceiuri alimentare care îți distrug sănătatea inimii. Ce spun cardiologii

Data actualizării: | Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Uneori, chiar și cele mai aparent inofensive obiceiuri pot duce la probleme grave de sănătate. Când vine vorba de sănătatea inimii, lista obiceiurilor periculoase crește.

Iată care sunt obiceiurile alimentare care îți distrug sănătatea inimii:

Dieta Keto

Dieta Keto poate ajuta unele persoane să își atingă obiectivele de sănătate, dar este important să vă documentați cum să o urmați corect și să discutați cu un profesionist pentru a decide dacă este dieta potrivită pentru dumneavoastră.

"Atunci când keto se face în mod necorespunzător, oamenii pot ajunge să mănânce o mulțime de grăsimi saturate, ceea ce duce la o creștere a LDL sau a colesterolului rău", spune Dr. Juan, "iar un LDL ridicat este un factor de risc independent pentru evenimentele cardiovasculare."

Dacă vă decideți să încercați keto, Dr. Juan sugerează să vă concentrați pe "grăsimile bune" ori de câte ori puteți, cum ar fi peștele, avocado, nucile, împreună cu aceste 20 de alimente cu grăsimi sănătoase care nu vă vor îngrășa.

 

Nu mâncați suficiente fibre

Fibrele sunt o parte importantă a oricărei diete, dar sunt esențiale pentru sănătatea inimii.

"Fibrele sunt un agent natural de detoxifiere pe care inima și colonul se bazează", spune Hernandez. "S-a demonstrat, de asemenea, că reduce colesterolul și servește ca prebiotice în intestinul tău, ceea ce ajută la ducerea la o inimă și un corp sănătos."

 

Mâncatul fără conștiință

 

Hernandez subliniază, de asemenea, că mâncatul fără noimă poate fi dăunător pentru sănătatea inimii.

"Atunci când ești concentrat pe ceea ce mănânci, probabil că te simți mai stăpân pe tine", spune Hernandez, "dar emoțiile, stresul sau un program încărcat te pot face să mănânci fără să te gândești și să nu observi ce sau cât de mult consumi.

Și, deși acest lucru nu echivalează cu o problemă 100% din timp, poate crește șansele de a mânca în exces sau de a consuma alimente care sunt rele pentru sănătatea inimii.

 

Nu consumați suficiente alimente cardio-protectoare

Alimentele cardio-protectoare sunt cele care sunt bune pentru sănătatea inimii, așa că Hernandez sugerează să încorporezi cât mai multe dintre acestea în dieta ta zilnică.

"Toată lumea este ocupată și se grăbește în aceste zile, așa că dacă vă luați câteva minute duminică sau luni pentru a vă pregăti și pentru a duce la magazin o listă de alimente sănătoase pentru inimă, vă va fi mai ușor să le consumați pe parcursul săptămânii, deoarece vor fi ușor de găsit", spune Hernandez.

Există o mulțime de alimente cardio-protectoare din care puteți alege, dar unele dintre alegerile preferate ale lui Hernandez sunt somonul, semințele de in, avocado, fructele, nucile și semințele, potrivit eatthis.com

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel