Oana Zamfir, în lacrimi după moartea lui Florin Condurățeanu: „Eu nu am avut tată, dar l-am avut pe Țuțu”

Data publicării:
Oana Zamfir, captura foto Antena3
Descriere foto: Oana Zamfir, captura foto Antena3

Oana Zamfir este devastată de durere după moartea marelui jurnalist Florin Condurățeanu. 

Invitată în cadrul emsiunii "Sinteza Zilei" de la Antena 3, Oana Zamfir, i-a adus un omagiu bunul ei prieten. Cei doi aveau o relație foarte apropiată, iar vestea că jurnalistul s-a stins din viață i-a lăsat o mare durere în suflet. 


Oana Zamfir susține că ea nu a avut tată, iar Florin Condurățeanu a fost acea figură paternă care ei i-a lipsit mereu. A găsit în marele jurnalist acel sprijin moral și acea susținere de care avea nevoie la momentul zero. Oana Zamfir spune că Florin Condurățeanu nu și-a imaginat că va muri vreodată, iar asta l-a costat mult. 


„Tu știi foarte bine că eu nu am avut tată, dar l-am avut pe Țuțu. 


Nu a existat cineva care să se bucure mai mult de viață, de meseria asta, care să aibă o putere mai mare de a dat la o parte urâtul și de a vedea întotdeauna strălucirea, iar în mine a fost de la momentul zero, cel care a crezut și care întotdeauna m-a văzut mult mai mult decât eram. 


Pentru cei care îl știu și îl iubesc, vreau să le spun că nu a crezut niciodată că va muri. Asta din păcate l-a costat astăzi, pentru că a crezut întotdeauna că voința lui, că dragostea lui de viață sunt mai puternice decât un trup suferind.


Astăzi dacă s-a întâmplat aşa, e pentru că, peste voinţa lui extraordinară, Dumnezeu a zis: Hai şi aici. Ai treabă şi aici cu Mine. Este singura explicaţie. Altfel, Ţuţu mai avea de scris, mai avea de trăit, mai avea de pus mâna pe telefon pentru noi toţi (...) Întotdeauna, când aveai nevoie de un medic, când aveai nevoie de un sfat, pentru toată lumea... Nu a existat odată să spună nu, nu a existat odată să fie ocupat, nu a existat odată să nu ştie, să nu poată.


Un singur lucru îmi lipseşte. Puterea lui de a spune cele mai frumoase poveşti. Aş vrea să pot să îl "zugrăvesc" aşa cum merită, dar acum venind spre voi, mi-am dat seaa că nu trebuie şi că este suficient să intre oricine, de la oameni care nu sunt ziarişti, până la cei mai cunoscuţi ziarişti, să îi citească editorialele, să îi citească reportajele. Sunt nu doar lecţii extraordinare de jurnalism. Ţuţu nu are doar un condei extraordinar.


Ţuţu este o forţă şi acea forţă acum, s-a dus să fie întărită să lupte şi mai mult pentru bine. Dacă o să fim atenţi să nu pierdem din el, putem să nu pierdem din el, în fiecare zi. Putem să scriem ca el, putem să relatăm ca el, putem să continuăm să ajutăm oamenii ca el, putem să iubim viaţa, aşa cum o iubeşte el. Omul acesta nu a avut invidii. Nu a avut mizerie, nu a avut şopârleli, nu a avut uneltiri, nu a fost niciodată preocupat decât de bine, să fie, să facă, să scrie”, a mărturisit, în lacrimi, Oana Zamfir la Antena 3

 

Citește și: Drama sfâșietoare a lui Florin Condurățeanu. Părinții i-au murit la distanță de numai 10 luni, în același spital: „S-au iubit foarte mult”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel