Oana Roman intervine în scandalul azilelor groazei. Vedeta dă de pământ cu autoritățile: „Știau tot ce se întâmplă "

Data publicării:
Sursă foto: Youtube/ Fainsisimplu cu Mihai Morar
Descriere foto: Sursă foto: Youtube/ Fainsisimplu cu Mihai Morar

Oana Roman a precizat câteva informații despre cutremurătorul caz al „azilelor groazei”, situația care a șocat întreaga țară.

Susține că autoritățile știau

Oana Roman consideră că în cazul șocant aș bătrânilor de la azil au fost complici și autoritățile statului. Deși susține că este la curent cu cazul, Oana Roman mai transmite și că forțele de ordine s-au mișcat foarte greu având în vedere gravitatea cazului.

„Mi se pare oribil, dar nu este un lucru nou pentru România. Asta se întâmplă în foarte multe locuri, iar singurul lucru pe care l-am constatat a fost că autoritățile statului chiar și-au făcut treaba de data aceasta. Este clar că anumite instituții ale statului știau ce se întâmplă acolo pentru că am văzut că au existat nenumărate plângeri de-a lungul timpului. Când au văzut că gluma se îngroașă, atunci s-au apucat să ancheteze. Însă ceea ce mi se pare teribil este faptul că ancheta a durat atât de mult. Bătrânii puteau fi salvați acum mult timp. În rest, cred că sunt și implicații politice în acest caz îngrozitor. Cu siguranță sunt implicate niște primării și alte instituții ale statului.”, a precizat Oana Roman pentru Cancan.

Sfatul Oanei Roman pentru cei care doresc să se intereseze de un azil

Dorind să dea un sfat celor care doresc să-și cazeze vârstnicii în azile, Oana Roman pune accent pe familiaritate pe care o au persoanele doritoare cu azilul respectiv. Ea îndeamnă la vizitarea locului respectiv înainte de a face alegerea cea mare.

„În primul rand, nu poți alege un loc înainte să îl vizitezi chiar de mai multe ori. Să întrebi alți aparținători, să cauți recenzii pe internet, eu asta am făcut. Trebuie să verifici totul în cel mai mic detaliu, să fii sigur că ruda ta va fi tratată cu omenie.”, a adăugat aceasta pentru sursa precizată.

Oana Roman are mama într-un azil

Având în vedere că azilul unde este mama Oanei Roman cazată este foarte scump, vedeta a fost întrebată ce sfaturi are pentru salariații mai modești. Cu toate că nu a fost în această situație, diva pune accent pe vizitele cât mai dese din partea membrilor familiei.

„Nu pot să vorbesc despre ceva ce nu am văzut, mă refer acolo la ei (n.r. azilul groazei). La azilele la care am dus-o pe mama a fost foarte bine. Și la cel de acum, dar și la primul. Însă, am vizitat mai multe azile până să mă hotărăsc. Recunosc că în unele condițiile erau precare. Nu vreau să dau nume, dar nu mi-a plăcut deloc ce am văzut acolo. Evident că în funcție de preț diferă și condițiile, nu poate să fie peste tot la fel. Și încă ceva: nu poți duce un bătrân la cămin și îl părăsești. Te duci să-l vizitezi, ești atent la starea lui, la emoții.”, a mai răspuns aceasta.

Nepotismul e de vină

Deși vestea cazului sumbru din care fac parte bătrânii torturați a făcut înconjurul țării, Oana Roman consideră că vinovații vor primii ceea ce merită. Atât torționarii bătrânilor, cât și alții care exploatează femei și copii. De asemenea, vedeta îndeamnă autoritățile să facă mai multe controale, chiar dacă, potrivit ei, sistemul este caracterizat de nepotism, sursa tuturor problemelor.

„În viața asta fiecare plătește pentru ceea ce face, credeți-mă. Sunt foarte convinsă de lucrul acesta. Știți foarte bine că în România existau filiere care exploatau și copii, vârstnici. Abuzurile acestea au loc de foarte mulți ani, nu știu de ce sunteți atât de uimiți. Dar aici vina este a instituțiilor statului. Sigur, toți cei care au chinuit bătrânii sunt niște monștri cu chip de om. Dar statul are vina lui, împarte păcatul. Ei trebuie să facă mereu controale, să nu închidă ochii pe motiv că, vezi Doamne, e soțul lui cutare, e polițist sau primar. Din punctul meu de vedere, din cauza acestui nepotism nu merg lucrurile cum trebuie. Să se facă, domne, aceste controale și anchete așa cum trebuie. Sistemul este viciat, aproape distrus. Repet, e o problema de SISTEM. Există un consiliu județean în Afumați, la fel și în Voluntari. Există un primar, despre ce vorbim? Ei trebuie sa dea o explicație, nu eu.”, a încheiat Oana Roman, pentru sursa anterior menționată.

A intervenit și Dan Negru

Totodată, și Dan Negru a intervenit în cumplitul caz. Prezentatorul concluzionează că moda mai nouă de a îți duce părinții sau bătrânii în azile este un aspect negativ. Cel mai tare îl deranjează singurătatea implicită a acestor servicii.

„Nu cred că ar permite Japonia azile cu bătrâni umiliți! E țara cu cea mai îmbătrânită populație din lume și mai mult de jumătate din pensionarii trecuți de 70 de ani continuă să muncească voluntar! Peste 50 mii de oameni au trecut de 100 de ani. În Japonia, America sau in Europa bătrânețea nu e o povară! Discriminarea de vârstă exista in România în orice domeniu. Noi suntem singurii care punem riduri pe sufletele bătrânilor! „În Japonia întâlnești bătrâni peste tot, vizitând sau care muncesc… Bătrânețea nu este o sentință în Japonia. Peste tot vezi bătrâni care muncesc. Sunt sute de mii de bătrâni precum acesta (nr. dirija circulația într-o intersecție) angajați de statul japonez fără să fie plătiți. Odată ieșiți la pensie, ei continuă să muncească doar ca să-și păstreze mintea tânără. În Japonia se vând mai multe scutece pentru bătrâni decât pentru copii, dar are Moculescu o vorbă: cui nu-i place vârsta mea să nu o apuce! Mă gândesc la vorbele lui Dostoievski care spunea că „la bătrânețe sunt mai de folos banii decât feciorii”. Nu-mi plac azilele, deși văd că e o modă să-ți lași părinții acolo. Să ne ferească Dumnezeu pe toți de singurătatea azilelor. Nu vă luați după moda care spune că azilul e un hotel de lux. O fi, dar singurătatea e cumplită în orice hotel de lux.”, a spus Dan Negru, pe platformele de socializare.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel