Oana Pellea, izolată pentru 7 zile: „Prefer să fiu responsabilă și să nu pun pe nimeni într-un eventual pericol”

Data publicării:
Oana Pellea, Foto Catalina Flaminzeanu
Descriere foto: Oana Pellea, Foto Catalina Flaminzeanu

Actrița Oana Pellea a anunțat că a intrat în contact cu o persoană infectată cu COVID și că nu va putea juca în următoarea piesă, programată în data de 10 octombrie. 

Actrița a dezvăluit că a intrat în contact cu o persoană pozitivă Covid-19 și a dat de înțeles că aceasta nu ar fi fost infectată, pe fondul unor probleme medicale și că nu ar fi anunțat la timp că este infectată. Oana Pellea este vaccinată și deocamdată nu are are simptome, însă spune că vrea să se asigure că nu pune pe nimeni în pericol, astfel că alege să se izoleze pentru 7 zile. 


 „Să nu poți sa te vaccinezi din cauza ca ești alergic. Sa ți fie rău, să ai frisoane, să te doară capul, să ai febră… să lucrezi intr o comunitate și să nu spui nimic de frică că îți pierzi locul de muncă…
Sunt vaccinată cu ambele doze. Ma voi izola 7 zile și ma voi testa! 
Nu ii pot dori decât multă sănătate (persoanei respective)  și sa visez la ziua in care oamenii vor fi informați și responsabili…
Imi cer scuze fata de spectatorii care au cumparat bilete pentru spectacolul "Scaunele" din 10 octombrie...prefer sa fiu responsabila si sa nu pun pe nimeni intr un eventual pericol de imbolnavire...Am anuntat Teatrul Bulandra de hotararea luata de a ma izola 7 zile. Am luat aceasta hotarare din respect si responsabilitate fata de toti cei cu care ar trebui sa intru in contact.
Imi pare foarte rau ca nu joc in data de 10...si ca sunt nevoita sa ma izolez...Asta traim si ...noi sa fim sanatosi!
Sanatate tuturor si aveti grija de voi!”, a scris actrița pe rețelele de socializare.

De asemenea, actrița a ținut să menționeze că persoana pozitivă cu care a intrat în contact nu este din cadrul Teatrului Național sau a teatrului Bulandra. 
„Colegilor mei îngrijorați le transmit ca persoana respectiva nu este din TNB sau  T Bulandra. Nu este vorba despre niciun coleg”, a mai spus actrița. 

 

Oana Pellea s-a născut în anul 1962 în București. Și-a dorit să ajungă o mare actriță. A studiat la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, actualul UNATC și a terminat studiile în 1984. 


A fost actriță la Teatrul din Piatra Neamț, dar și la Teatrul Bulandra din 1987 până în 1999 și a participat la numeroase turnee din America de Nord, America de Sud, Japonia și Europa.


Din anul 1999 a ales să fie liber profesionist. Este recunoscută pentru rolurile Mașei din Trei surori a lui Cehov, al lui Lucius din "Iulius Cezar" de W. Shakespeare, pentru care i-a fost acordat Premiul Criticii Internaționale pentru „Cea mai bună actriță”. Alte roluri importante: Julieta din Mefisto a lui Klaus Mann, Catarina din producția lui Mihai Măniuțiu, Îmblânzirea Scorpiei după Shakespeare și Drussila din Caligula a lui Albert Camus, Timpul din Poveste de iarnă a lui Shakespeare, în regia lui Aleaxandru Darie.


Oana Pellea, fiica celebrului actor Amza Pellea și a iubitei sale soții,  Domnica Mihaela Policrat, are o carieră impresionantă cu peste 50 de roluri importante în teatru și 20 în film.


Majestatea Sa Regele Mihai I al României i-a acordat decorația Crucea Casei Regale a României, iar Academia Română, premiul Aristizza Romanescu pentru cariera teatrală și cinematografică la 16 decembrie 2010.


Oana Pellea a primit de două ori titlul de cea mai bună actriță de teatru din România. 


Actrița a primit numeroase premii internaționale pentru rolul principal din Stare de fapt, regia Stere Gulea, inclusiv premiile pentru Cea mai bună Actriță la Festivalul de Film de la Geneva, premiul Orașului Geneva, la Festivalul Filmului Politic de la San Marino și la Festivalul Internațional de Film "Vulturul de Aur" din Batumi, Georgia. 


În iunie 2009 a apărut prima carte semnată Oana Pellea la editura Humanitas: "Jurnal 2003-2009". 


"Jurnal 2003-2009" devine Cartea cea mai bine vândută a Editurii Humanitas cu peste 15.000 de exemplare cumpărate în mai puțin de trei luni (august 2009), iar în octombie (același an) "Jurnalul" ajunge la un tiraj record de 32.000 de exemplare. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel