Oana Pellea: "Astăzi, 7 aprilie, ziua în care tata a văzut lumina zilei, vreau să fac un anunţ”. Casa Memorială 'Amza Pellea' din Băileşti îşi va redeschide porţile, cu sprijinul CJ Dolj

Data publicării:
Oana Pellea, foto Facebook
Descriere foto: Oana Pellea, foto Facebook

Casa Memorială "Amza Pellea" din Băileşti îşi va redeschide porţile, cu sprijinul Consiliului Judeţean Dolj, a anunţat, vineri, fiica marelui actor, Oana Pellea, de ziua de naştere a tatălui său.

"Astăzi, 7 aprilie, ziua în care tata a văzut lumina zilei, vreau să fac un anunţ. Casa Memoriala "Amza Pellea" din Băileşti îşi va redeschide porţile, în haine noi şi va funcţiona în regim permanent. Trebuie să mulţumesc preşedintelui Consiliului Judeţean Dolj, domnul Cosmin Vasile, şi domnului Florin Ridiche, director al Muzeului Olteniei Craiova. Fără sprijinul excepţional acordat de către dânşii ... Casa Memorială ar fi rămas închisă ... Domnii mei, vă adresez un mare mulţumesc, în numele tatălui meu şi al meu personal! Vă mulţumesc pentru că îi cinstiţi memoria, aşa cum se cuvine, celui care a iubit din tot sufletul Oltenia şi pe olteni!", a scris Oana Pellea pe pagina de facebook.

Casa de cultură din Băileşti, o stradă, o grădiniţă şi o şcoală poartă numele lui Amza Pellea, în parc a fost ridicată o troiţă în memoria sa, în centrul localităţii a fost construită o fântână pentru el, pe casa în care s-a născut a fost amplasată o placă memorială, iar locuinţa în care a crescut a fost transformată în casă memorială de fostul primar Costel Pistriţu. Odată cu decesul acestuia, casa a fost închisă.

"La Băileşti, în 2008 a fost inaugurată Casa memorială 'Amza Pellea', an în care s-au comemorat 25 de ani de la moartea acestuia şi s-au împlinit 100 de ani de când a fost ridicată această construcţie. Proiectul a fost realizabil datorită localnicilor care au ajutat la amenajarea muzeului. În Casa Memorială 'Amza Pellea' pot fi văzute sute de fotografii, tablouri, diplome şi obiecte personale care amintesc de marele actor. Dintre acestea au fost expuse lanseta cu care a pescuit ultima oară actorul, pălăria preferată a acestuia, o scrumieră şi o tabacheră, precum şi două ceasuri oprite la ora 7,25, oră la care Amza a plecat dintre noi la 12 decembrie 1983", declara în 2014 pentru AGERPRES fostul primar al municipiului Băileşti, Costel Pistriţu. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel