Oana Lis ia în calcul internarea lui Viorel Lis într-un azil: „Depinde cum înaintează boala”

Data publicării:
Oana Lis și Viorel Lis, foto Facebook
Descriere foto: Oana Lis și Viorel Lis, foto Facebook

Oana Lis a ajuns la capătul puterilor, la propriu și la figurat. Soția lui Viorel lis nu mai are nici bani și nici putere să îl îngrijească pe fostul edil. 

Ultimele luni au fost un adevărat calvar pentru Viorel Lis și soția sa. Ajuns într-un scaun cu rotile, din cauza problemelor de sănătate, fostul edil al Capitalei este îngrijit de soția sa, care, cu greu face față. Vedeta a solicitat chiar ajutorul financiar al fanilor, pentru că a recunoscut că nu reușește să acopere financiar tratamentul soțului său. Deși a declarat, în repetate rânduri, că Viorel își dorește să moară în patul lui, ultima perioadă a făcut-o pe Oana să se gândească și la varianta internării într-un azil, unde acesta ar primi îngrijiri medicale speciale. 

Între timp, Oana Lis a depus actele pentru ajutor de la Stat, în speranța că i se va aproba și Viorel va putea beneficia de asistență medicală acasă.


„Știu că unii își duc părinții, soții, la azil. Tot mai mulți ajung acolo, uite și Arșinel a ajuns! Eu nu condamn, nu judec pe nimeni! Probabil că, dacă cineva e cu Alzheimer ,e foarte greu să te descurci cu el. Poate să dea drumul la aragaz, uită, mai știu eu ce se întâmplă?! E un pericol pentru el și pentru ceilalți.

Și, într-adevăr, e foarte scump să vina medicul acasă, să vina terapeuții acasă. Dar, se poate! O să depun și eu dosar pentru ajutor de la Stat pentru Viorel, să-i iau o asistentă. E foarte greu să le fac eu pe toate! Mă lupt cu Viorel că el mai și cade, e trist, ce să facem! Nu mă lasă inima cu azilul, dar vom vedea, depinde cum înaintează boala la Viorel!” , a declarat Oana Lis, pentru Click!

 

Oana Lis, după ce a fost criticată că nu a strâns bani pentru zile negre: „Eu sunt o fată de la țară, nu am avut o educație financiară”

Oana Lis a fost aspru criticată, în mediul online, după ce a cerut ajutorul fanilor, pentru a putea acoperi tratamentele și îngrijirea lui Viorel Lis.

Starea de sănătate a lui Viorel Lis s-a degradat, în ultima vreme, iar Oana Lis a ajuns în imposibilitatea de a mai putea suporta financiar îngrijirea acestuia.

Invitată în platoul emisiunii La Măruță, de la Pro TV, Oana a care este situația din familia ei, la acest moment. 

„Trecem printr-o perioadă foarte grea. S-a agravat foarte mult situația, în sensul că nu mai pot să-l scot din casă, că nu mai e deplasabil. Asta mi-a dat viața peste cap, pentru că e total dependent de mine. E foarte greu, dar în același timp, credința, Dumnezeu îmi dă putere să merg mai departe”,  a declarat Oana Lis, în emisiunea de la PRO TV.

 


Le-a cerut fanilor să doneze bani pentru tratamentul lui Viorel Lis

„Mulțumesc oamenilor care m-au ajutat și au donat. Au fost și oameni de bine. Acum i-au mai trecut durerile. Sunt multe boli puse una peste alta...da cum să zic...putea fi și un bărbat care să aibă 40 de ani, să facă accident de mașină și să rămână paralizat, oricum nu l-aș fi părăsit. Nu are legătură cu vârsta. Aici e vorba de boală. El e familia mea, e soțul meu, trebuie să fiu alături de el, îl iubesc și așa cum este”, a mărturisit Oana. 

 

Unii au criticat-o pentru gestul disperat

„Știu că mulți m-au judecat, că trebuia să avem bani strânși. În primul rând, nici nu am avut sume mari de bani. Pe de altă parte, eu sunt o fată de la țară, nu am avut o educație financiară. Eu nu am știut că o să fie atât de greu, poate mă pregăteam altfel. Până nu ai pe cineva în familie bolnav sau nu ești tu bolnav, nu știi cât de greu este, ce provocări sunt, ce cheltuieli sunt. Eu dacă nu făceam Psihologia, nu puteam să-l susțin pe Viorel. Fac cu el exerciții din cărțile de psihologie, de respirație, pe ridicat stima de sine. Nu știu ce fac alți oameni care nu au sprijin”.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel