Oana Lis, apel disperat. ”Vrea să stea în patul lui până în ultima clipă”. Ce se întâmplă cu Viorel Lis, după ce starea sa de sănătate s-a degradat

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Oana Lis, Facebook
Descriere foto: Sursa foto: Oana Lis, Facebook

Oana Lis a făcut un apel disperat pe rețelele de socializare, unde cere ajutorul fanilor săi.

Oana Lis a ajuns în culmea disperării, fiind nevoită să ceară ajutor de la fanii săi, pentru a putea acoperi toate tratamentele de care are nevoie Viorel Lis. Din ultimele informații postate de vedetă, se pare că fostul edil nu se mai poate deplasa deloc, starea sa de sănătate degradându-se extrem de tare. Mai mult, bărbatul nu acceptă să fie internat nici într-un azil de bătrâni, motiv pentru care soția sa trebuie să-i creeze toate condițiile speciale traiului din prezent acasă. Aceasta are nevoie de sume destul de mari de bani pentru a realiza acest lucru, motiv pentru care este nevoită să strângă donații. În urmă cu doar câteva zile, aceasta și-a amanetat verigheta, pentru a-i putea cumpăra scaun cu rotile partenerului ei de viață.

„Așa cum vă ziceam, azi vă cer ajutorul pentru Vio. I-am promis că voi fi alături de el până în ultima clipă și că nu-l las la azil, asta e cea mai mare frică a lui. Este o persoană lucidă, conștient de el și vrea să stea acasă, în patul lui până în ultima clipă. Problema e că de ceva timp a devenit o persoană cu dizabilități, cu un handicap locomotor și nu am știut cât de greu e să ai grijă totală de o persoană cu asemenea probleme, nu am știut provocările unei persoane cu dizabilități, care nu mai poate merge nici la doctor, pentru că nu există rampă la bloc și fiind o persoană masivă, nici în 3 oameni nu-l putem căra în brațe, nu am știut cât de scumpă e o recuperarea făcută acasă, că trebuiesc tot felul de creme pentru escare, câte bare de susținere trebuie instalate prin casă, offf, nu ai cum să prevezi la ce boli și încercări te supune viața. Eu voi lupta în continuare oricum pentru că el este familia mea. Știu că Dumnezeu lucrează prin oameni. Dacă puteți și doriți să donați pentru el, pentru recuperare și o eventuală operație.”, a scris Oana Lis pe Facebook, acolo unde le-a împărtășit fanilor care este și contul de donații pentru soțul ei.

Poate te interesează și: Brigitte Sfăt, la un pas să fie omorâtă de tatăl fiicei ei: ”M-a bătut până m-a mutilat. Hematom pe splină și fisură pe craniu”

Ce pensie are Viorel Lis

Postarea făcută pe Facebook a Oanei Lis nu a stârnit doar empatie, ci și păreri negative. Unul dintre urmăritorii vedetei i-a reproșat acesteia faptul că sunt oameni cu reale probleme de sănătate, care au nevoie de ajutor, în timp ce, soțul ei, juca ”sute de mii de lei la păcănele”. Vedeta nici nu a stat pe gânduri și i-a răspuns acestuia, dezvăluind astfel și care este pensia pe care Viorel Lis o încasează lunar de la stat.

”Și eu am donat când am putut pentru alte cazuri. Mi-am asumat că voi fi judecată când voi posta. Ideea e că lumea chiar râdea la postări că vedea că Vio juca la pariuri sume mici și nu mergea zilnic, lua la el când era 200 lei. Nici nu avea mai mult că pensia lui de primar e 3500 lei. Apoi, el nu a fost numai un jucător de pacănele în viața asta...asta a făcut-o ca pensionar... el a fost un om care muncit  zeci de ani, a construit, a ajutat etc, iar în ultimul rând, nimeni nu e perfect și fără de păcat.”, i-a răspuns Oana Lis unei persoane care i-a criticat gestul de a cere donații.

Ce cheltuieli are Oana Lis în această perioadă

„Viorel nu se mai poate mișca deloc. De trei săptămâni starea lui s-a degradat rapid și asta este groaznic, mai ales pentru un om conștient. Suferă foarte mult văzându-se în halul ăsta. La azil nu pot să-l duc pentru că nu mă lasă inima și nici el nu își dorește lucrul ăsta. Asta e bătrânețea, boala, e foarte greu.

Ieri mi-am amanetat verighetele ca să îi cumpăr cărucior. Am cheltuit pe un wc special pentru el 400 de lei, apoi am dat 2500 de lei pe niște bări de care sa se prindă prin casă, iar medicul să se deplaseze la domiciliu ia cam 1.000 de lei. Când îl scot din bloc, trebuie să îl scot cu 3 oameni, evident, nu pe degeaba. Recuperarea costă, tratamentul costă!  Sunt cheltuieli enorme și n-am niciun ajutor!", a declarat Oana Lis, pentru Click!.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel