„Oamenii vorbesc ca să nu tacă”. Nadine, exercițiu psihologic pentru a scăpa de obstacolele care ne sabotează

Data publicării:
Sursa foto: Nadine, Instagram
Descriere foto: Sursa foto: Nadine, Instagram

Nadine Voindrouth este studentă la psihologie și a scris o carte de dezvoltare personală. Fosta prezentatoare Tv a dezvăluit un exercițiu simplu care te ajută să scapi de obstacolele care te sabotează.

„Diverși din viață noastră scot trăznăi pe gură, iar acele trăznăi ne pot deveni obstacole. Am dedicat un capitol întreg în cartea mea despre cât de periculoase pot fi părerile celor apropiați. Eu am învățat să nu mai cer păreri, deoarece, cu tot respectul, deseori oamenii vorbesc că să nu tacă. Și nu e vina lor, e vina noastră că îi invităm în procesul nostru de decizionare, că și cum ar fi vorba de o banalitate, cum ar fi dacă să ne facem vacanță la munte sau la mare. Nu risc să fiu influențată negativ în situații de viață semnificative. Nu risc pentru a nu dezvolta îndoială sau teamă. Pot cere părerea despre culoarea unei poșete, dar nu despre chestiuni ce țin de direcția mea în viață. Există, evident, și oameni care ne ajută să obținem claritate, dar trebuie aleși pe sprânceană. Am noroc că am o astfel de prietenă în viață mea, iar sfaturile ei se potrivesc deoarece este opusul meu în mai toate privințele - privește lumea dintr un unghi total diferit mie, iar pe deasupra este și un om extraodinar de moral. Sunt norocoasă că o am.

Ai înțelepciunea și puterea de a-ți asumă deciziile care duc la evoluția ta personală, profesională sau financiară sau ai nevoie să te sfătuiești cu cineva din teamă de a nu greși? Ai acel om în viață care să îți dea claritate sau încă îl mai cauți?”, a scris Nadine Voindrouth  pe Instagram. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nadine (@nadinevoindrouh)

Nadine a luat BAC-ul și s-a înscris la facultate, la 44 de ani

Nadine dă exemplu de motivație și determinare. La 44 de ani, vedeta a susținut examenul de Bacalaureat, pe care l-a promovat cu o notă mare, iar acum s-a înscris la facultate.

 
Fosta prezentatoare TV a decis să își reia studiile, după împlinirea vârstei de 40 de ani. Deși a mai făcut liceul o dată, Nadine a picat examenul de BAC în adolescentă. Pentru a repara greșeala tinereții, vedeta s-a hotărât să își reia studiile liceale și să își mai încerce o dată norocul la examenul de bacalaureat.

După ce și-a văzut visul cu ochii, vedeta a mai făcut un pas în viața sa profesională: s-a înscris la facultate.

„Am 44 de ani și am devenit studentă la psihologie la o universitate de stat din America. Am fost acceptată la un program (am să spun în engleză) de Psychology/Undergraduate (Bachelor of Science) – sistem online. Am vrut Bachelor of Science deoarece este orientat programul către cercetare, către știința psihologiei. Am detaliat mai mult pe blog. Nu am cuvinte să îți spun ce înseamnă pentru mine acest lucru. Anul ăsta mi-am îndeplinit două mari visuri, acela de a termina liceul cu Bac-ul luat, și să deven studentă la psihologie.

Visele se îndeplinesc, nu întâmplător am scris și o carte despre asta. Iar îndeplinirea lor o percep a fi simpla. În cazul meu nu am luat ochii de pe ce îmi doream. Sunt recunoscătoare sortii ca pot studia psihologia la nivel de universitate, și nu de amator așa cum am făcut-o pana acum. Tu iti trăiești visul educational? Ai învățat acele lucruri pe care ai dorit sa le știi? Eu n aș fi putut merge prin viață cu o stare de bine dacă nu mă apucam sa aprofundez aceasta pasiune a mea, psihologia – mintea și comportamentul uman/animal”, a mărturisit Nadine pe rețelele de socializare.

Nadine, mărturii cutremurătoare din copilărie. Ororile trăite în orfelinat: „Știam că o să urmeze o bătaie. Acela a fost momentul când mi-am asumat”

„“Tanti” Nadine a devenit anul asta pe lângă absolventă de bac, și studentă la psihologie. Prin asta mi am îndeplinit doua visuri mari: Visul de a termina liceul și a absolvi examenul de bacalaureat, și cel de al doilea, de a deveni studenta la Psihologie. Doua visuri mari pentru care am muncit vreme de cinci ani. Unde mai pui ca pentru visul cu bacul am făcut 9 ani de liceu… (Nu mai spun povestea cum am făcut eu liceul de doua ori) Prima data 4 ani, deoarece făceam liceul la vârsta naturala de liceu, și 5 ani a doua oară, deoarece legea ii obliga pe cei de la fără frecventa sa facă 5 ani de școală. ( Am fost nevoită sa fac la fără frecventa deoarece cei care au depășit nu știu citi ani de de la vârsta liceului (parca) nu au voie sa faca școală la zi – eu aș fi făcut la zi, dar am fost recunoscătoare ca pot face măcar la fără frecventa)

Așadar, am fost acceptată la o universitate din America într-un program de licență în Știința Psihologiei (Psychology/Undergraduate (Bachelor of Science)) – în sistem online

Am început cursurile din 23 August și de atunci am fost foarte ocupată cu a mă adapta sistemului de lucru cu platformele, cunoașterea profesorilor, a universității, a colegilor, dar și organizarea unui plan de studiu care să îmi permită predarea lucrarilor în termen”, a detaliat vedeta pe blogul ei.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel