„Oamenii renunță la luptă” Cauzele despărțirilor, prezentate de Grațiela Duban. Caracteristicile relațiilor disfuncțioanle /EXCLUSIV

Grațiela Duban, la Oracolul Vedetelor
EXCLUSIV
Descriere foto: Grațiela Duban, la Oracolul Vedetelor

Grațiela Duban a fost prezentă în platoul Spectacola și ne-a vorbit, în exclusivitate, despre despărțirile și divorțurile ce au loc în ziua de azi. 

Grațiela Duban (36) a încântat mereu publicul prin atitudinea și talentul de care a dat dovadă. Fiind o actriță de succes, ea s-a făcut remarcată în filme precum „La bani, la cap, la oase”, „17 - o poveste despre destin”, „Viata in 3”, și Ferma Vedetelor. Cu toate că are o carieră de succes, se poate interpreta din cuvintele Grațielei Duban că familia a reprezentat principalul său scop, fiind detaliul vieții sale care o face cea mai împlinită. Invitată în platoul Spectacola, actrița a purtat cu noi conversații despre mai multe subiecte. Unul ce merită a fi prezentat este cel legat de divorțurile care par că acaparează societatea de astăzi. Actrița și-a prezentat perspectiva în fața acestei problematici.

Familia este nucleul unui psihic echilibrat

Grațiela este soția cunoscutului Andrei Duban, om de televiziune și actor, iar viața ei nu poate arăta mai fericită în acest moment. Venind vorba despre divorțurile și despărțirile care s-au întâmplat în ultima vreme și nu doar  în showbiz-ul românesc, dar și la nivel internațional, i-am pus problema invitatei noastre pentru a vedea o eventuală cauză a acestor evenimente.

„Facem 14 ani de relație, 12 ani de căsătorie. Într-adevăr, mă sperie ce se întâmplă în jurul nostru pentru că sunt mulți apropiați de-ai noștri și cunoștințe care traversează o perioada nasoală. Și la noi sunt evenimente mai puțin frumoase ( N.R. în cuplu), dar noi ne-am educat împreună. Ziceam că, ce ne-a unit pe noi foarte tare, a fost faptul că ne doream același lucru, și anume familie. El pentru că ajunsese să aibă o vârstă și își dorea să fie la casa lui, eu pentru că familia este baza mea psihică. Așa consider, dacă ai familie, dacă ai o bază psihică, poți construi, și-n carieră, și-n ce-ți dorești tu în viață. Deoarece ne-a unit lucrul ăsta de la început, noi am încercat să comunicăm foarte bine și îți zic că longevitatea relației noastre se datorează comunicării. Am trecut și prin momente mai puțin plăcute, dar încercam să le rezolvăm, treptat-treptat. Prin comunicare mi se pare că se poate rezolva.”, ne-a spus, în exclusivitate, Grațiela Duban.

Renunțarea la luptă

Cu toate acestea, actrița ne-a prezentat și motivul pentru care rata divorțurilor este atât de mare. Ea pune accentul pe lipsa de comunicare și trecerea cu vederea a momentelor dificile într-o relație de cuplu. Pe lângă cele prezentate, ea mai consideră că renunțarea la luptă este o altă caracteristică a celor care divorțează, mai ales dacă acolo mai poate fi ceva salvat.

„Eu cred că, în primul rând, oamenii renunță. Renunță la luptă. Nu știu, ok, poate odată cu trecerea timpului sentimentele se transformă, să nu zic că dispar, dar se transformă. Nu mai ai cum să ai aceiași fluturași în stomac ca în primele luni, dar trebuie să ai răbdare și să vezi dacă mai poți salva relația. De exemplu, eu apreciez la soțul meu bunătatea. Este un om atât de bun și mă iubește atât de mult încât nu știu dacă pe lumea asta poate exista vreun bărbat care să mă iubească mai mult decât el. Eu nu aș vrea vreodată în viață să-i creez lui vreo durere sufletească. Prefer să stau să sufăr eu decât să îi creez lui vreo suferință. Prefer să țin eu pe umerii mei anumite lucruri decât să îi creez vreo rană sufletească.”, ne-a mai mărturisit invitata.

„Bulgărele” de probleme care distruge relația

Revenind asupra problematicii despărțirilor, Grațiela ne-a mai prezentat câteva detalii în privința lipsei comunicării. Ea pune accentul pe lipsa de comunicare și trecerea cu vederea a momentelor dificile într-o relație de cuplu, care, odată cu trecerea timpului, nediscutate vor constitui un „efect al bulgărelui de zăpadă”.

„Important e ceea ce ne-am dorit să clădim și energia pe care o avem în casă. Adică nu avem o energie de ceartă. Legat de cupluri, că se despart. Ei se despart pentru că nu au o comunicare, cel puțin în cazul apropiaților mei. Ei au avut o problemă, nu au vorbit despre asta, sau au vorbit foarte puțin, și au trecut peste. Dar nu, niciodată nu se trece peste. Undeva acolo rămâne, iar în momentul în care greșești a doua oară, reînvie greșeala din urmă, și uite așa ca un bulgăre de zăpadă se face tot mai mare, atât de mare încât nu mai poți vedea partenerul tău așa cum îl vedeai la început. E prea mare bulgărele de probleme, se distruge totul.”, a încheiat Grațiela, în exclusivitate, pentru Spectacola.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Dată: 02 aug 2023, 19:06 | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience