Oamenii, "niște bureți de vești proaste". Leca: Se îndreaptă spre dezastru. Nu știu ce o să se aleagă de noi, nu suntem făcuți să fim speriați, oamenii trăiesc pe speranța zilei de mâine

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Nijwam Swargiary
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Nijwam Swargiary

Cum te îmbolnăvesc prea multe știri negative. Veștile zilnice legate de scumpiri, războaie au efecte negative asupra întregului organism.

Cum te îmbolnăvesc prea multe știri negative. Veștile bune au fost greu de găsit în ultimii doi ani. Au fost secete record, inundații record, pandemia de coronavirus, iar apoi războiul dintre Rusia și Ucraina.

Zilnic suntem bombardați cu informații legate de scumpirile în lanț, despre războiul de la granițele țării, despre pandemii și multe altele. Toate acestea nu fac decât să ne afecteze sănătatea psihică. Potrivit psihologilor, omul este construit pentru veștile pozitive.

Cu fiecare breaking news sau informații pesimiste lumea noastră pare să fie împinsă din ce în ce mai mult în criză. Are un impact serios asupra mediului nostru, dar și asupra sănătății noastre mintale.

Odată cu creșterea tehnologiei, a rețelelor sociale și a unui ciclu de știri de 24 de ore, expunerea la evenimente traumatice a crescut rapid și în ultimele decenii. 

Poporul român, construit sub imperii ale terorii

Psihologii susțin că poporul român pare să fie construit pe imperii ale terorii. Radu Leca a explicat în exclusivitate pentru DC Medical cum ne afectează toate aceste informații negative pe care le asimilăm în cascadă, fie de la programele de știri, fie de pe rețelele de socializare. 

”Tot ceea ce înseamnă veste negativă, ne îndreaptă către tulburarea de anxietate, ulterior către tulburarea de panică, iar apoi apare și simptomatologia a tot ceea ce înseamnă depresie. De ce se ajunge acolo? Lucrurile sunt extrem de clare și de simple. Oamenii nu sunt făcuți ca să fie speriați. Timp de 45 de ani noi am trăit în teroarea comunistă, apoi în teroarea legionară a lui Horia Sima, după care am trăit în teroarea lui Nicolae Ceaușescu. 

Citește continuarea pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel