Oaia neagră a familiei: ce este și de ce apare. 9 semne că ești "oaia neagră": „Nu e vina persoanei, ci a familiei sale. Părinții vor să-și descarce frustrarea pe cineva”

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Ideea de ”oaie neagră” a unei familii poate avea un impact negativ asupra dezvoltării psihoemoționale. Ce este acest concept și de ce apare, de fapt.

Negrul nu este o culoare în sine, dar a fost asociat cu cele mai întunecate aspecte ale vieții.

De-a lungul vremii, negrul a fost legat de moarte, dar și de toate lucrurile rele și foarte rele.

Negrul evocă sentimente puternice de furie, agresivitate, frică și tristețe.

Această legătură dintre negru și negativitate este vizibilă în jurul nostru, dacă dăm mai multă importanță lucrurilor și situațiilor care ne înconjoară, precum lunea neagră, ciuma neagră, șantaj (blackmail), indispoziție (black mood), piața neagră, lista neagră sau oaia neagră, arată Very Well Mind.

Psihologul Gina Dafinoiu a definit, în exclusivitate, pentru DC Medical, ce reprezintă ”oaia neagră” a unei familii, cum se poate ajunge la această situație, dar mai ales cum o putem gestiona, în contextul în care multe dintre familii se confruntă cu acest lucru.

”Oaia neagră a familiei este persoana care este mai puțin înțeleasă de familie.

Această persoană este posibil să fi trecut printr-o perioadă îndelungată de conflicte interioare reglatoare și atunci a ales să fie diferită față de ceilalți ca să poată să fie văzută, chiar dacă este în sens negativ.

Se poate ajunge la o astfel de atitudine atunci când familia nu este prezentă la nivel emoțional, când modul de gândire este diferit sau limitat.

Citește întreaga știre pe DC Medical.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel