O tânără de 16 ani, din Botoșani, creează adevărate opere de artă

Data actualizării: | Data publicării:

O tânără de 16 ani, din Botoșani, elevă în clasa a-10-a, reușește să creeze adevărate opere de artă. 

Budeanu Mihalache Daria  studiază în cadrul Liceului de Arte din Botoșani, iar pasiunea ei a uimit mulți jurați din ale picturii. Despre Botoșani, Daria spune:

Botoșaniul e un oraș minunat, cu foarte mult potențial, cu multe locuri frumoase și pline de poveste, doar că nu e apreciat la adevarata lui valoare și păstrat așa cum se cuvine. E un oraș în care ai multe de văzut, spre deosebire de altele. Eu tocmai aici văd farmecul. E un oraș plin de surprize și în care liniștea și calmul sunt la ele acasă”.

SPECTACOLA: Tânăra din Botoșani se consideră o fire optimistă, iar pasiunea pentru pictură  a fost descoperită de părinții ei, încă de mic copil. 

”Am început să confecționez diferite accesorii vestimentare și diferite aranjamete florale, încă de la vârsta de 5 ani, când am început să fiu și eu mai conștientă de tot procedeul, pe care trebuia să îl înțeleg pentru a finaliza produsul respectiv! Părinții mei au avut un impact mare asupra alegerii mele, deoarece pe mine a început să mă pasioneze arta datorită lor, încă de mic copil vedeam la părinții mei preocuparea pentru artă”.

”Tata ne ajută tot timpul, mai ales cu idei și uneori cu treburile mai dificile”.

SPECTACOLA: Să fii în această ramură este dificil, mai ales când vine vorba de partea financiară. Spune, te rog, care a fost primul tău accesoriu vândut și câți bani ai luat pe acesta?

”Îmi aduc aminte că au fost o pereche de cercei, construiți din sârmă de cupru și mărgele. Întâmplarea a fost ca mama să i-a mapa de expunere, din greșeală,  la școala unde preda, moment în care una dintre colegele ei, a întrebat ce sunt cu ei, de unde i-a luat, și bineînțeles că mama a spus că sunt făcuți de mine, și instant colega mamei i-a cumpărat. În ceea ce privește prețul, să știți ca nu a fost o sumă mare, chiar banală, dar eu am fost foarte mândră și bucuroasă că munca mea a fost apreciată și cumpărată, într-un final”.

SPECTACOLA: Orice artist, care dorește ca munca sa să fie cunoscută, face tot ce îi stă în puteri să iasă în evidență. Spune, te rog, dacă și tu ai făcut acest lucru, și aici fac referire, dacă ai participat la vreun concurs, iar dacă da, cum a fost și ce premiu ți-a cuvenit?

”Da, am participat în fiecare an la EXPOZIȚIA DE MĂRȚIȘOARE din cadrul Bibliotecii Județene-Botoșani, unde am obținut premiu I, în fiecare an”.

SPECTACOLA: Care a fost momentul în care ai spus că este timpul să renunți la partea ”hand-made” și să te reprofilezi pe pictură?

”Întâmplarea a fost că pictura am început-o cu mult înainte de a face hand-made. Pictura pentru mine a fost tot timpul în sufeltul meu. Nu era adus, într-adevăr, la rangul de pasiune zilnică. Intrând la liceul de pictură, m-a făcut să acord mai mult timp și să investesc în pictură atunci, mi-am dat seama că pictura face parte din mine. Nu am renunțat în totalitate la hand-made. Sunt încă în descoperire a stilului meu, la nivel de pictoriță, momentan pictez poze care ma inspiră, pictez subiectele care mă ajută să am inspirație, în general pictez cam orice”.

 

SPECTACOLA: Care îți sunt picturile cele mai dragi ție, picturi realizate de tine?

”Am două picturi. Pictura cu Regina Maria, mai exact lucrarea ,,Regalitate" întruchipându-le pe Regina Maria si Principesa Ileana”.

 

și ,,Planul credinței"- lucrare premiată la concursul ”Andronic Țăranu”

, dar am și picturi pe diferite piese vestimentare, iar portretele sunt preferatele mele”. 

 

SPECTACOLA: Unde te vezi în viitorul apropiat? 

”În viitorul apropiat mă văd un pictor de succes. Mă văd acolo unde simt că îmi este locul, adică pictând la un nivel mult mai mare”.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Florentina Arcu | Categorie: Arta


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel