O să te ardă aerul condiţionat la buzunare vara asta? Iată cum poţi reduce factura la curent!

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Gervyn Louis
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Gervyn Louis

Vine sezonul cald, temperaturile sunt deja în creştere şi, în curând, vom pune în funcţiune aparatele de aer condiţionat. Cum facem cu facturile?

Aerul condiţionat nu mai este un lux, ca acum 10 ani. Tot mai mulţi folosesc deja, de ani de zile, aparate de aer condiţionat, cu toate că nu toţi le iau ca să se bucure din plin de ele. Unii le lasă să meargă non stop pe o temperatură medie setată, în timp ce alţii le pornesc din când în când, 5-10 minute, doar cât să facă temperatura mai suportabilă. About.com recomandă câteva metode simple prin care să te bucuri cât mai mult de răcoare, fără să-ţi dai jumătate din salariu pe factura de energie electrică.

Câteva sfaturi utile

Alege aparatul potrivit pentru camera în care-l instalezi. Trebuie să ţii cont de toţi factorii care influenţează temperatura dintr-o cameră, cum ar fi numărul de ferestre şi direcţia din care bate soarele. Un aparat care este prea mare pentru suprafaţa unei camere va consuma mai mult şi, evident, te va costa mai mult.

Aparatul de aer condiţionat este unul dintre cei mai mari consumatori de energie din locuinţă. Dacă ai unul vechi, ar fi bine să îl înlocuieşti cu unul dintr-o clasă economică superioară. Costă puţin mai mult, dar în câteva veri îţi vei amortiza investiţia.

Instalează un termostat inteligent. Va regla temperatura în funcţie de momentele în care te afli acasă. Sau, mai nou, cumpără un aer condiţionat cu control din telefon, prin aplicaţii smart. Vei fi uimit să vezi cât de mult economiseşti doar datorită acestui "moft"!

Dacă schimbi ferestrele, alege unele cu protecţie solară. Vor reduce cantitatea de căldură absorbită.

Ţine draperiile trase la ferestrele unde bate soarele cel mai tare!

Computerul şi becurile lăsate aprinse produc căldură. Dacă nu mai ai treabă în camera respectivă, închide-le. Altfel, forţezi aerul condiţionat să muncească mai mult pentru răcire şi vei resimţi asta la portofel.

Citește continuarea pe DC NEWS

Cum să faci răcoare în casă vara fără aer condiționat. Cele mai bune trucuri

Iată care sunt cele mai bune trucuri pentru a vă menține casa rece: 

1. Trage draperiile

Suntem obișnuiți să tragem draperiile doar seara, atunci când mergem la somn, pentru a face întuneric deplin în cameră. Dar specialiștii recomandă să lăsăm draperiile trase și pe parcursul zilei, atunci când este foarte cald și soarele bate în geamuri.

Citește continuarea AICI



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel