O rețetă spectaculoasă: Frigărui dobrogene cu carne de berbec

Max Delsid, foto unplash
Descriere foto: Max Delsid, foto unplash

O rețetă din carnea de miel conține mult fier și potasiu, fiind opțiunea sănătoasă pentru toți cei care o consumă.

Ingrediente:

1700 carne de berbec cu os, 200 g ceapă, 400 g roșii proaspete, 150 g ardei gras, 1 g piper, 1 g cimbru, 50 ml ulei, 1000 ml baiț și 20 g sare

Proces tehnologic:

Carnea de berbec se spală, se dezosează și se porționează în cuburi cu latura de 2-3 cm. Ceapa se taie sferturi, ardeiul gras se taie bucăți, iar roșiile se taie felii.

Modul de preparare:

Carnea, ceapa, roșiile și ardeii se așază alternativ pe frigăruia de pțet inoxidabil si se frig pe grătarul uns cu ulei. Se sărează și se condimentează cu piper și cimbru.

Servirea:

Preparatul se servește cald, cu diferite garnituri

Autorul articolului: Florentina Arcu | Dată: 21 noi, 09:32 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play