O rețetă pentru întreaga familie: Piept de vițel umplut

Data actualizării: | Data publicării:
Eilliv Sonas, foto unplash
Descriere foto: Eilliv Sonas, foto unplash

”Pieptul de vițel umplut” este o rețetă numai bună pentru o cină în familie

Ingrediente:

1360 g piept de vițel, 300 g ficat de vițel, 150 ml ulei, 5000 g de pâine albă, 100 g șuncă presată, 100 g morcovi, 100 g pătrunjel rădăcină, 150 g ceapă, 4 ouă, 150 ml lapte, 50 g pătrujel verde, 2 g piper și 30 g sare. 

Proces tehnologic:

Pieptul de vițel se spală, se dezosează, și se îndepărtează pielițele. Șunca se taie cuburi. Pâinea albă se îmoaie în lapte și se stoarce. Ceapa, morcovii, pătrunjelul rădăcină se taie felii (jumătate din cantitatea de ceapă se toacă mărunt). Două ouă se fierb până ajung la consistența tare, se curăță de coajă și se taie cuburi. Pătrunjelul verde se toacă mărunt. Ficatul se spală și se taie cuburi. 

Modul de preparare:

Ceapa tocată mărunt se înăbușă în 50 ml ulei cu 50 ml apă, apoi se răcește. Pâinea se amestecă cu șuncă, ouăle fierte și cele crude, ceapa înăbușită, sare, piper, ficatul de vițel și pătrunjelul verde. Cu această compoziție se umple pieptul de vițel, se coase, se așează într-o tavă cu 100 ml ulei, și se adaugă feliile de ceapă, morcovii, pătrunjelul rădăcină cu circa 100 ml de apă și se bagă la cuptor. După frigere se porționează (câte două felii la o porție). Sosul rezultat de la frigere se pasează. 

Servirea:

Preparatul se servește cald. Se poate servi cu diferite garnituri. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Florentina Arcu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel