O rețetă pe gustul tuturor: Plachie cu stavrid

Data actualizării: | Data publicării:
Patrick Boucher, foto unplash
Descriere foto: Patrick Boucher, foto unplash

O cină pentru întreaga familie. Vezi cum se gătește rețeta

Stavrida este un pește din familia Stavridov, care unește 144 de specii de pește. Cea mai mare valoare comercială este disponibilă numai pentru două dintre ele - stavridul negru peruvian și obișnuit.

Ingrediente:

2000 g stavrid cu cap, 2000 g ceapă, 250 ml ulei, 100 g pastă de tomate, 500 g roșii proaspete, 50 g usturoi, 100 ml vin alb, 2 g boia de ardei dulce, 5 g cimbru, 2 g piper, 30 g sare

Proce tehnologic

Peștele se decongelează, se eviscerează, se spală și se taie bucăți mici. Ceapa se curăță, se spală și se taie felii mai mari. Pasta de tomate se diluează cu 100 ml de apă. Roșiile proaspete se curăță și se taie jumătăți. În cazul folosirii roșiilor conservate, acestea se taie la fel. Usturoiul se curăță și se toacă mărunt. 

Modul de preparare

Ceapa se înăbușă în ulei și apă, se adaugă pasta de tomate, boia de ardei, usturoi, cimbru, piper, sare, vin și se fierb cca 25 de minyte. Bucățile de pește de așază deauspra, la distanțe egale. Pe fiecare bucată de pește se așază câte o bucată de roșie, se introduce tava la cuptor circa 20 de minute.

Servirea

Preparatul se servește cald sau rece. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Florentina Arcu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel