O reîntoarcere la rochia diafană Maria Lucia Hohan pe care Beyoncé a purtat-o pentru Albumul Vizual “Lemonade”

Data publicării:
Sursa foto: Beyonce, instagram
Descriere foto: Sursa foto: Beyonce, instagram

Beyoncé a purtat de-a lungul timpului mai multe creații semnate Maria Lucia Hohan.

În 2016, Beyoncé a lansat albumul vizual "Lemonade". Descris ca un "festin pentru simțuri", albumul a prezentat-o pe Beyoncé într-o serie de ținute foarte elegante. Aceste modele au fost concepute de creatori de modă renumiți, precum Maria Lucia Hohan, și au variat de la rochii gotice până la haine de blană supradimensionate.

"Lucrarea revoluționară a feminismului negru" a împlinit șapte ani în aprilie 2023. Cu toate acestea, albumul vizual de 65 de minute este la fel de popular printre fani ca la debutul acestuia - atunci când toate cele 12 melodii s-au clasat în topul "Billboard" Hot 100. Beyoncé însăși a fost unul dintre producătorii executivi ai albumului vizual, care a ajuns să câștige 6 premii și să primească nominalizări pentru alte 10. 

"Lemonade:" Ținutele designerilor precum Maria Lucia Hohan


Albumul vizual "Lemonade" îi îndrumă pe spectatori de-a lungul mai multor capitole denumite: “Intuition,” “Denial,” “Anger,” “Apathy,” “Emptiness,” “Accountability,” “Reformation,” “Forgiveness,” “Resurrection,” “Hope,” and “Redemption.” Aceste 11 capitole i-au oferit lui Beyoncé posibilitatea de a străluci într-o sumedenie de ținute și accesorii.

O parte din articolele vestimentare în care Beyoncé apare în timpul albumului vizual sunt:
    • accesorii pentru cap personalizate de la Baron Hats, pe care Beyoncé le-a purtat în videoclipul "Formation". Inițial, Baron Hats i-a trimis lui Beyoncé o pălărie cu boruri largi ca mostră. Însă, când a cerut ca mostra să fie returnată, aceștia au aflat că Beyoncé voia să o poarte într-un videoclip;
    • bijuterii de la Malakai, pe care Beyoncé le-a purtat în videoclipul "Don't Hurt Yourself". Malakai i-a trimis bijuteriile lui Beyoncé, cunoscând doar că sunt pentru un proiect secret. Ulterior, aceștia au aflat că Beyoncé urma să le poarte pentru albumul ei vizual;
    • o rochie Natalia Fedner în tonuri neutre, cu efect de plasă, pe care Beyoncé a purtat-o în timpul filmărilor sub apă pentru videoclipul "Hold Up". Îmbrăcămintea din material metalic elastic, în stil zale, este specialitatea lui Fedner;
    • o rochie galbenă cu volane Roberto Cavalli. Beyoncé a purtat această rochie în videoclipul "Hold Up". Acest designer a devenit unul dintre cele mai mari nume din industria italiană a modei de lux, accesorii și stil de viață;
    • o rochie Daniele Carlotta alb-negru, cu guler și manșete din mătase de culoarea fildeșului. Beyoncé și dansatoarele ei au purtat aceste rochii cu imprimeuri grafice în videoclipul "Love Drought";
    • celebrul „sutien cu cupe conice", pe care Beyoncé l-a purtat în videoclipul "6 Inch". Modelul a fost creat de Zana Bayne. Beyoncé i-a mai purtat creațiile din piele ale lui Bayne la concertul de la Super Bowl din 2013;
    • o rochie diafană maxi Maria Lucia Hohan. Beyoncé a purtat această rochie, numită "Meteora", în videoclipul piesei "Freedom", în timp ce rostea unele dintre cele mai puternice replici ale albumului: "I break chains all by myself... A winner don't quit on themselves". Stilistul lui Beyoncé a ales această rochie din showroom-ul pentru presă MLH din Los Angeles.


Rochia Meteora


Rochia Meteora pe care Beyoncé o poartă în videoclipul "Freedom" face parte din pre-colecția primăvară/vară MLH. Când a creat această colecție, Maria Lucia Hohan s-a inspirat din "flora exotică - flori și fructe a căror frumusețe și prospețime o duc cu gândul la primăvară".

De aici a rezultat o colecție de piese feminine, fluide. De exemplu, rochia Meteora are detalii din dantelă guipure și volane care prind viață atunci când rochia este în mișcare, dar "măreție solemnă atunci când rămâne imobilă". Rochia aceasta a fost cel mai vândut model al colecției.

La vremea aceea, rochia Meteora era disponibilă în muselină  sau șifon. Marni Senofonte, stilistul lui Beyoncé, a ales varianta din șifon pentru ca aceasta să o poarte în piesa "Freedom". Celebrul stilist a aranjat-o pe Beyoncé de-a lungul întregii perioade "Lemonade", dar și în timpul faimoasei ședințe foto dedicate sarcinii și a evenimentului de modă a lui Peter Dundas de la Premiile Grammy.

Senofonte a fost inclusiv stilistul soțului și fiicei lui Beyoncé, Jay Z și Blue Ivy, ca să nu mai vorbim despre alte personalități din modelling și divertisment  precum Gigi Hadid și Kendall Jenner. Aceasta își creează planșe de colaje pentru a-și planifica stilurile și se inspiră din ceea ce vede la oameni.

Rochia Meteora a fost o alegere ideală pentru Beyoncé, deoarece întruchipează natura feminină și senzuală a modelelor MLH: „Acesta este tipul de femeie pe care mi-l imaginez atunci când creez", declară Maria Lucia Hohan.

Celebrități care au purtat creațiile Mariei Lucia Hohan

Staruri precum Beyoncé și Taylor Swift au văzut, apreciat și purtat creațiile Mariei Lucia Hohan înainte ca persoanele din lumea bună a modei să devină interesate de creațiile ei.

O sumedenie de celebrități și stiliștii lor au optat pentru aceste articole vestimentare, în special la evenimentele de pe covorul roșu. Printre aceste celebrități se numără cântărețele Kylie Minogue, Demi Lovato, Jennifer Lopez, Kate Hudson, Selena Gomez, Jennifer Hudson și Nicole Scherzinger.

Între timp, în rândul actrițelor care au purtat modele MLH se numără Quinta Brunson, Catherine Zeta-Jones, Vanessa Hudgens, Nora Fatehi, Sharon Stone, Stacey Keibler, Eva Longoria, Sofía Vergara, Zendaya, Rosario Dawson și Nikki Reed.

Modelele MLH s-au dovedit a fi, de asemenea, populare printre jurnaliști și reporteri precum Maria Menounos și Giuliana Rancic. Același lucru este valabil și pentru personalități de televiziune precum Sharon Osbourne și Kristin Cavallari și modele precum Emily Ratajkowski, Bella Thorne, Maye Musk, Chrissy Teigen și Dita Von Teese. 

La ora actuală, modelele MLH apar pe coperțile revistelor, în editoriale, în ședințele foto de pe covorul roșu și în campanii publicitare pentru brandurile celebre din întreaga lume. Aceste colecții atemporale au făcut ca MLH să devină una dintre cele mai importante case de modă din Europa.

Rochii maxi de Maria Lucia Hohan

Maria Lucia Hohan și-a mai adăugat în palmares o serie de colecții după apariția rochiei Meteora. Iată care sunt actualele rochii maxi în culori neutre:
    • Alana. Această rochie impozantă îmbină mânecile evazate cu un decolteu adânc pentru un look dramatic. Tulul său prețios din mătase, drapajul semnătură al  MLH, croiul asimetric și spatele acoperit cu dantelă sunt caracteristice modelelor pline de senzualitate ale MLH. Rochia este disponibilă în culorile "jade bronz" sau "auriu deschis".
    • Sloan. O altă rochie cu pliuri semnată MLH, și anume o rochie maxi cu talie de tip imperiu care îmbină o fustă fluidă în stil A și o căptușeală scurtă. Disponibilă în culoarea "matte rose", corsetul cu drapaje sofisticate și decolteu în formă de inimă adaugă un accent de feminitate rochiei, ca și spatele cu dantelă și fundițele pe umeri.
    • Jolie. Disponibilă în culoarea "matte rose" neutru (sau într-un "salsa" spectaculos), această rochie are un corset subțire și seducător cu balene și inserții de dantelă transparentă. Aceste inserții urmează linia decolteului și coboară spre spate. Fusta se așază pe linia corpului și se remarcă printr-un șliț înalt sub un element drapat asimetric, care alunecă pe o parte. Sistemul de închidere cu dantelă la spate al rochiei asigură o adaptare perfectă.
    • Abby. Această rochie de basm are cu un corset transparent, decolteu drapat în formă de inimă și straturi interminabile de tul cu volane sclipitoare, fiind un adevărat spectacol în sine. Rochia Abby este disponibilă în nuanța "rosa gold".
    • Amelia. Această rochie din muselină de mătase este alegerea perfectă pentru o ceremonie de prestigiu. Rochia pornește de la un corset cu balene, cu decolteu în formă de inimă, și ajunge la o fustă drapată asimetric, până la gleznă - suficient de scurtă pentru a scoate la iveală o pereche de sandale declarative sau tocuri înalte. Rochia are, de asemenea, un șliț înalt, un croi senzual sub bust și un spate deschis cu sistem de închidere cu dantelă. Rochia Amelia este disponibilă în nuanța metalică neutră "new opal", precum și în nuanțele "lime", "salsa" și "fiesta".
    • Ewa. Această rochie cu talie imperiu este pe cât de îndrăzneață, pe atât și de elegantă, plecând de la un corset din piele ecologică într-o fustă în linie A din muselină de mătase. Disponibilă în culoarea clasică "matte rose", rochia dispune și de bretele largi reglabile și spate cu sistem de închidere cu dantelă semnătura MLH.

Despre Maria Lucia Hohan

De când Maria Lucia Hohan și-a înființat casa de modă de lux MLH, în 2003, brandul său a cunoscut un succes răsunător. Colecțiile sale sunt bogate în modele extravagante care îmbină țesături delicate cu detalii senzuale și croieli fluide.

Femeia reprezintă elementul central al mărcii MLH. Fiecare rochie MLH este o declarație de feminitate, pe care toate femeile o poate purta, indiferent de tipul de corp, generație sau grup etnic. Aceste rochii apar adesea în campaniile globale, lărgind raza de acoperire a MLH către femeile aflate pe toate continentele.

Maria Lucia Hohan concepe fiecare model cu gândul la emanciparea și senzualitatea feminină.

Modelele luxoase ale MLH atrag celebrități de renume din toată lumea. Drept urmare, aceste rochii inedite și-au făcut apariția pe covorul roșu la o mulțime de evenimente de la Hollywood și ale celebrităților, de la premiile Oscar și Emmy până la VMA, Globurile de Aur și Premiile Billboard Music Awards.

Colecțiile MLH sunt disponibile la peste 150 de retaileri de lux și în magazinele mari din peste 25 de țări. Totodată, Casa MLH are trei showroom-uri, unul la Paris, unul la București și unul la Los Angeles.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Editor Team | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel