Tocăniță de GUTUI. Rețetă de sezon, simplă și delicioasă

Gutui, foto unplash
Descriere foto: Gutui, foto unplash

O mâncare delicioasă pe care gospodinele o pregătesc toamna cu multă plăcere. Cu aromă şi parfum divin, preparatul este unul deosebit, dar şi simplu. Nu există persoană care să nu fi gustat acest preparat şi să nu se îndrăgostit de el.


Rețeta de mâncare de gutui este una foarte apreciată, având un gust dulceag și o textură aparte. Multora dintre noi, mâncarea de gutui ne aduce aminte de copilărie.

TIMPI DE PREPARARE: 10 min

 Timp de gătire: 15 min 

Gata în: 25 minute

INGREDIENTE:  5 gutui, 5 linguri de zahăr, 2 linguri amidon alimentar,  50 ml ulei  scorţişoară, 1/2 litru de apă, un praf de sare

MOD DE PREPARARE

Se spală gutuile bine, până se înlătură puful. Se curăţă de sâmburi, se taie felii de un centimetru grosime. Zahărul se caramelizează uşor pe foc mic și se adaugă gutuile, apoi se pune batonul de scorţişoară şi apă. Se lasă să fiarbă în câteva clocote, doar câteva minute, după care se ia cratiţa de pe foc. Într-o altă cratiță se încălzeşte uleiul, se adaugă apoi amidonul amestecându-se să nu se prindă. După un minut se pune peste el compoziţia cu gutuile, se adaugă praful de sare şi se lasă să fiarbă 10 minute, până se înmoaie suficient de bine gutuile. Pentru că mâncarea de gutui să iasă exact cum ne place, se poate reduce sau suplimenta cantitatea de zahăr, la fel şi cantitatea de apă, se mai poate adăuga în timpul procesului  de fierbere, dacă se îngroaşă prea tare.

Autorul articolului: Florentina Arcu | Dată: 20 oct, 13:50 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play