O mai ţii minte pe Veronica din filmul cu trăistuţa fermecată? Cu ce se ocupă astăzi Shirley Temple a României, actriţa Lulu Mihăescu

Data publicării:
Veronica - Captură video YouTube
Descriere foto: Veronica - Captură video YouTube

Debutează la 4 ani în filmul Veronica, regizat de Elisabeta Bostan. Face senzaţie, îi cucereşte pe cei mici şi mari şi devine "copilul-afiş" (poster child) al cinematografiei româneşti.

În 1972, pe ecrane a apărut “Veronica”, un film pentru copii foarte apreciat chiar și în prezent. Lulu Mihăescu a interpretat-o pe simpatica eroină. Personajul Veronica era o fetiţă orfană ce trăia într-o casă de copii care, când a împlinit vârsta de 5 ani, a primit în dar de la Zâna Zânelor o trăistuţă fermecată.  Acţiunea se petrece în jurul eforturilor fetiţei de a-şi recupera trăistuţa, trăistuţă care o "părăsise" întrucât nu ascultase sfaturile zânei şi nu fusese darnică.

Filmul a fost inspirat din fabulele lui La Fontaine, iar alături de Lulul Mihăescu au jucat actori precum Margareta Pâslaru (Zâna Zânelor), Angela Moldovan (Smaranda, îngrijitoarea din căminul de copii), Vasilica Tastaman  (vulpea), Dem Rădulescu (Motanul Dănilă) sau George Mihăiţă (şoricelul Aurică).

 

Citește continuarea pe DC NewsGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel