O interpretă de muzică populară a compus o baladă în memoria lui Petrică Mîțu Stoian: „Pentru noi a însemnat totul. L-am divinizat”

Data actualizării: | Data publicării:
Nici Sica Marin, Petrica Mitu Stoian, colaj foto Facebook/ YouTube
Descriere foto: Nici Sica Marin, Petrica Mitu Stoian, colaj foto Facebook/ YouTube

Nici Sica Marin a compus o baladă în memoria regretatului artist Petrică Mîțu Stoian.

Petrică Mîțu Stoian s-a stins din viață pe data de 6 noiembrie 2021, la Spitalul de Urgență din Reșița. 

Chiar și după dispariția sa, lumea muzicală continuă să-i pomenească numele, iar el continuă să îi inspire pe artiști. 


Interpreta de muzică populară Nici Sica Marin l-a divinizat pe regretatul artist, Deși nu au fost prieteni apropiați, ea spune că a avut ocazia să îl întâlnească pe acesta, pre la diverse emisiuni. Ea a compus o baladă în memoria marelui artist, pe negativul celebrei melodii: Coace, Doamne, prunele,  și s-a înregistrat cu telefonul cântând. 


”Pentru noi a însemnat totul, mi-au plăcut foarte mult cântecele lui, l-am apreciat din toate punctele de vedere. N-am fost apropiați, ne-am văzut de câteva ori la emisiuni, dar l-am divinizat, mi-a plăcut enorm, vocea lui era superbă. Într-o fracțiune de secundă mi-a venit ideea să-i scriu câteva versuri. Le-am făcut pe fugă, trebuia să mai adaug și alte lucruri”, a spus Sica Marin, pentru Star Popular.

Artista este extrem de îndurerată de dispariția regretatului artist și spune că i-ar fi plăcut să apuce să facă măcar o fotografie alături de el, ca să aibă o amintire. 

”Îmi pare rău că s-a dus omul ăsta, regret că n-am mai apucat să fac măcar o poză cu el, cu toți artiștii am poze. Îmi părea așa rău când am auzit, o veste proastă, nici acum nu-mi vine să cred. Așa i-o fi fost soarta, destinul, nu înțeleg ce s-a întâmplat… îmi pare foarte rău, d-asta am și făcut această melodie în memoria lui”, a mai spus Sica Marin, pentru sursa citată.

 

„Frunzuliță de arțar, Petrică al tău cazan

Ai plecat și l-ai lăsat, nu l-ai mai înfierbântat. 
N-ai mai pus lemne pe foc, Petrică s-a stins pe loc
Cine adună prunele, ți-a rămas doar numele

Am pierdut un om drag sfânt
Asta-i viața pe Pământ
Doamne s-a stins acest om
Pe Pâmânt a fost un domn. ”, sunt câteva dintgre versurile baladei compuse în memoria marelui artist. 

 

Filmarea cu melodia cântată în memoria regretatului artist a strâns peste 100.000 de vizualizări pe YouTube și zeci de comentarii de felicitări. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel