O femeie s-a prezentat la examenul pentru permisul auto în stare de ebrietate. Reacția examinatorului

Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Letonia: O femeie s-a prezentat la proba practică a examenului de conducere sub influenţa alcoolului

O candidată la permisul de conducere din Letonia s-a ales cu 120 de ore de muncă în folosul comunităţi şi o interdicţie de şofat de cinci ani în loc de mult râvnitul permis după ce s-a prezentat la examenul de conducere în stare de ebrietate, informează marţi DPA.

Pe 28 decembrie, femeia a încercat să dea proba practică a examenului după ce consumase alcool, în al doilea oraş ca mărime al Letoniei, Daugavpils, situat în estul ţării, a anunţat lunii Parchetul General din Riga.

După ce examinatorul a observat că aspiranta la permis era sub influenţa alcoolului, examenul a fost oprit şi s-a dispus efectuarea unui test de alcoolemie.

În Letonia, limita legală de alcool în sânge este de 0,02% pentru şoferii cu mai puţin de doi ani de experienţă şi de 0,05% pentru cei cu mai mult de doi ani de experienţă, potrivit Consiliului European pentru Siguranţa Transporturilor.

Testul a indicat o alcoolemie de peste 0,21%, ceea ce înseamnă că până la obţinerea permisului de conducere aspiranta mai are de parcurs o cale lungă, notează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel