O celebră prezentatoare TV a primit un apartament de lux din partea lui Kim Jong Un

Data publicării:
Ri Chun Hi a primit un apartament de lux din partea lui Kim Jong Un, captură video YouTube
Descriere foto: Ri Chun Hi a primit un apartament de lux din partea lui Kim Jong Un, captură video YouTube

O celebră prezentatoare TV a primit un cadou inedit din partea lui Kim Jong Un

O celebră prezentatoare de ştiri din Coreea de Nord, prezentă pe micile ecrane de mai bine de jumătate de secol, a primit un apartament de lux din partea liderului Kim Jong Un, a informat joi presa oficială nord-coreeană.

Ri Chun Hi a anunţat cele mai marcante evenimente din istoria Coreii de Nord din ultimii 50 de ani, de la moartea "părintelui fondator al naţiunii", Kim Il Sung, în 1994, până la primul test nuclear efectuat în 2006.

Imaginile oferite de presa nord-coreeană o arată pe Ri Chun Hi, în vârstă de 70 de ani, în compania lui Kim Jong Un într-un complex de apartamente situat pe malul râului, în capitala Phenian.

Potrivit agenţiei de ştiri nord-coreene KCNA, prezentatoarea i-a mulţumit liderului, spunându-i că locuinţa sa se aseamănă cu un "hotel" şi că familia sa "a stat trează toată noaptea plângând cu profundă recunoştinţă".

Kim Jong Un i-a spus că este una dintre "comorile" ţării după ce a lucrat ca prezentatoare încă "din copilăria lui".

Coreea de Nord a anunţat finalizarea unui complex de apartamente înainte de aniversarea, vineri, a 110 de ani de la naşterea lui Kim Il Sung, bunicul lui Kim Jong Un.

Liderul nord-coreean a "iniţiat" proiectul de a dona aceste locuinţe celor "care au contribuit la prosperitatea şi dezvoltarea ţării", potrivit KCNA.

Oficialii americani şi sud-coreeni au avertizat că Phenianul s-ar putea pregăti pentru un alt test nuclear cu ocazia acestei aniversări.

Phenianul marchează în mod tradiţional zilele de naştere ale celor mai importate personalităţi ale ţării cu parade militare, teste cu arme sau lansări de sateliţi.

Anul acesta, Coreea de Nord a efectuat o serie de teste cu rachete care au culminat luna trecută cu lansarea unei rachete balistice intercontinentale care ar putea atinge, transportând un focos nuclear, coasta de est a Statelor Unite, notează Agerpres.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel