Nutriționistul Mihaela Bilic, în centrul unui scandal. De la ce a pornit totul: „Să-ți fie rușine! Faci asta doar pentru bani”

Nutriționistul Mihaela Bilic a fost pusă la punct de către fanii săi. 

Mihaela Bilic se află în centrul unui mare scandal, după ce le-a recomandat fanilor săi să mănânce pâine, deși în urmă cu ceva timp le spunea că nu este sănătos să consume acest aliment. 

Nutriționistul Mihaela Bilic, în centrul unui scandal

„Ce băgăm la ghiozdan ? Un sendviș! Odată cu începerea școlii încep și grijile părinților legate de alimentația celor mici. Ce înseamnă mâncare sănătoasă pentru un copil, ce să-i pun în pachetul pentru școală, câte gustări să aibă în meniu, ce ne facem cu pofta de dulce și cu produsele ambalate… iată doar câteva dintre întrebările care necesită răspuns!

V-ați gândit vreodată că pâinea este alimentul care ne scoate din impas? Dacă e vorba de foame, cu un sendviș rezolvi situația! Nici nu contează ce pui între cele 2 felii de pâine, este ușor de transportat și foarte ușor de consumat. Iar când vine vorba de gustare, un colț de pâine este de preferat oricărui produs ambalat. De ce este pâinea un aliment de bază? Pentru că furnizează glucoză, molecula fără de care organismul nostru nu poate supraviețui. Amidonul din pâine se absoarbe treptat și asigură energia necesară tuturor celulelor, de la creier la inimă și mușchi. Spre deosebire de adulți, care se mișcă mai puțin și au probleme cu silueta, la copii jumătate din aportul caloric zilnic trebuie să fie reprezentat de făinoase. Pâinea este cea mai banală și mai eficientă sursă de carbohidrați, 2 felii de pâine la fiecare masă acoperă necesarul de glucide din farfurie.

Indiferent că este cu brânză, șuncă, unt sau pate de ficat, sendvișul nu trebuie să lipsească din ghiozdanul nici unui copil. La capitolul “umplutură” există o infinitate de variante, pentru că orice aliment merge bine cu pâine!
Din punct de vedere nutrițional, în sendviș sunt prezente toate categoriile de nutrienți: carbohidrați cu absorție lentă din pâine, proteine și grăsimi din carne/ brânză/ ou/ pește, vitamine și minerale din legume. Nu mai rămâne decât să găsim o pâine cu rețetă curată și masa sănătoasă e asigurată!

Chiar și pofta de dulce o putem “trata” cu pâine: o felie de pâine cu unt și miere sau dulceață de la bunici, alături de o cană cu lapte, este varianta cea mai echilibrată de gustare dulce pentru un copil. Proaspătă sau prăjită, albă sau integrală, cu semințe sau cu cartofi, pâinea a fost și trebuie să rămână hrana noastră cea de toate zilele. Lăsați copiii să iubească pâinea, este un dar de la natură pe care trebuie să-l prețuim și să-l respectăm!”, se arată în postarea făcută de Mihaela Bilic.

Cum au criticat-o internauții pe Mihaela Bilic

Paula Rusu, o cunoscută jurnalistă, a făcut o postare în care o critica pe Mihaela Bilic pentru reclama pe care a făcut-o la pâine. 

„De ce face asta? Franzela aia la 2 lei e fix ceea ce incriminează orice medic cu conștiință, inclusiv ea când nu face reclama. Așa nu înseamnă că franzela asta va fi interzisă, dar știm măcar cum să alegem în cunoștință de cauză. Acum femeia asta tocmai ce o promovează: albă, pufoasă, bună, ieftină. Alegeți-vă cu atenție profeții că mulți au profeții false. Altfel, cum poți crede în cineva care îți spune că F&*^$a e sănătoasă la fel ca franzela asta?”, a fost postarea făcută de Paula Rusu, o cunoscută jurnalistă.

„Jesus! Și după franzelă, bem o Fanta și ne facem gazele, nu?”, a scris cineva. „Pentru că ea e marioneta celor care vând fie lapte, fie iaurt, fie pâine… E mereu disponibilă să se fotografieze cu produsul și să apară în supermarketuri sau pe pereții clădirilor”, a fost alt mesaj. „Să-ți fie rușine! Faci asta doar pentru bani”, a scris altă persoană.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 15 sep 2023, 16:20 | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience