Nu știai asta despre Dorian Popa! Ce studii are, de fapt, la bază artistul. Nu are nicio legătură cu muzica /video

Data publicării:
Sursa: captură Youtube, Anamaria Prodan
Descriere foto: Sursa: captură Youtube, Anamaria Prodan

În lumina reflectoarelor și a camerei, Dorian Popa este cunoscut pentru talentul său muzical. Cu toate acestea, puțini știu că drumul său către celebritate a fost pavat nu doar cu note muzicale, ci și cu cifre și algoritmi. Într-o discuție recentă cu Anamaria Prodan, Dorian a dezvăluit pasiunea sa pentru matematică și informatică, o parte adesea uitată a identității sale artistice.

Întrebat de unde vine talentul acestuia sau dacă a "lucrat" la vocea lui, Dorian Popa își împărtășește povestea cu sinceritate și umor: "Mama mea a fost solista Teatrului Liric Constanța timp de 15 ani, a fost și profesoară de Bel-Canto. Am și studiat în clasele 1-4 pianul. Deci urechea muzicală s-a dezvoltat acolo, am făcut foarte multă teorie muzicală, dar e drept, cu vocea nu am exersat atunci, pentru că vocea o exersezi abia începând din clasa a 5-a și nu mi-a mai fost dat voie să fac muzică, dar cred că totuși nu este lucru rău". 

Povestea sa continuă cu influența tatălui său asupra alegerilor sale educaționale: "Tatăl meu, Dumnezeu să-l odihnească, printre puținele lucruri bune pe care le-a făcut, în clasa a 4-a, văzându-mă că am mintea orientată foarte bine către matematică și informatică (abia începeau să prindă bine contur calculatoarele, era Pentium 2), a zis să mă dea la matematică. Dar am apucat să fac teorie muzicală, am fost în corul școlii, deci cumva un pic am antrenat și urechea, și vocea atunci, însă din clasa a 5-a și până la finalul facultății, la mine a fost doar matematică și informatică". 

Reflectând asupra parcursului său, Dorian se declară extrem de fericit pentru că a reușit să îmbine pasiunea pentru artă cu lumea afacerilor. "Sunt extrem de fericit pentru că am reușit să îmbin lumea asta a artei și cu afacerile, pentru că această carieră în lumea artei este efemeră, dar business-ul, dacă-l înveți și știi să-l faci, este ceva concret", mărturisește acesta.

Citește și: Cum l-au influențat Hagi și Connect-R pe Dorian Popa. Care este semnificația versurilor "Hâtz, Johnule" /video



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Deaconescu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel