Ce este botoxul și când apelăm la el: „Nu se mai formează riduri noi. Putem spune că am oprit timpul în loc”

Data publicării:
Dr. Daniela Diveică, captură video Youtube Spectacola
EXCLUSIV
Descriere foto: Dr. Daniela Diveică, captură video Youtube Spectacola

Dr. Daniela Diveică a explicat pe larg ce este botoxul, dar și când este nevoie să apelăm la această procedură. 

Dr. Daniela Diveică, medic primar în chirurgie plastică și estetică, a fost invitată în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, realizată de Georgiana Ioniță, unde a dezvăluit secretul tinereții veșnice. O putem dobândi cu toții, cu ajutorul unor proceduri estetice noninvazive care previn și tratează ridurile. Trebuie să apelăm la ele din timp, astfel încât liniile să nu fie deja prea pronunțate. 

„Prevenția este mult mai ușor de gestionat pentru a preveni ridurile, decât de a le trata. Categoria de vârstă când începem acest tratament depinde de fiecare persoană în parte, pentru că poți să ai o moștenire genetică mai pronunțată și să ai o musculatură mai puternică și să începi să formezi riduri de la 20 de ani sau poți să ai o moștenire genetică mai bună și să ajungi să la 30 de ani fără riduri, este în funcție de fiecare pacient. La nivelul feței, nu este bine să ai musculatura dezvoltată, este total invers față de musculatura corpului, spre exemplu. La față nu ne dorim mușchi tonici.”, a declarat Dr. Daniela Diveică în cadrul emisiunii Pastila de frumusețe.

VEZI și: Pastila de Frumusețe: Botox, acid hialuronic și alte intervenții care țin ridurile la distanță / VIDEO

Ce este botoxul și de câte ori pe an apelăm la el

Dr. Daniela Diveică a explicat ce este, practic, botoxul, dar și cât de des este recomandat să apelăm la el, astfel încât efectele să rămână vizibile pe termen lung.

„Botoxul este o substanță care relaxează temporar musculatura. Este cel mai frecvent utilizat în etajul superior al feșei, adică în zona de ochi, frunte, pentru a preveni formarea ridurilor de expresie, cele când ne încruntăm sau zâmbim. Perioada în care efectul este instalat este între 3 și 6 luni, ca și perioadă de remanență a substanței, iar în general se recomandă cam de 2 ori pe ani acest tratament, iar când acest tratament este instalat, putem spune că am oprit timpul în loc, pentru că în această perioadă nu se mai formează riduri noi. După cele șase luni, pielea poate fi mai tânără, pentru că dacă din diverse motive, nu-ți mai dorești să continui acest tratament după ce trece efectul, toate lucrurile revin la momentul dinaintea injectării, se oprește timpul în loc în momentul în care avem tratamentul făcut.”, a continuat specialista. 

Citește și: Miturile despre dinți de care trebuie să uiți chiar acum. Zahărul produce cariile sau dinții de lapte nu trebuie tratați

De ce trebuie să ții cont, după ce ai apelat la botox

Trebuie să știi însă că există și câteva indicații de care trebuie să ții cont, cel puțin 24 de ore după ce ai apelat la procedurile pe bază de botox.

„Există câteva recomandări de care este bine să se țină cont, de la a evita timp de 24- 48 de ore băile foarte fierbinți, masajul, trebuie de fapt să evităm orice activitate care crește vascularizația feței, pentru că asta produce vasodilatația.

Cred că teama tuturor pacienților este de a avea „frozen face”, cum i se spune în termeni cunoscuți, în care nimeni nu-și dă seama dacă plângi, ești supărat, dacă te miri, dar asta cred că ține mult de doza injectată, de tipul injecției. Trebuie început cu doze mici, cât să se relaxeze musculatura, fără să avem riduri.”, a mai dezvăluit medicul. 

Te-ar putea interesa și: Pasta de dinți care distruge smalțul. Dr. Alin Gabor: „Grijă mare. Este ca și cum ai freca cu nisip pe dinți”

Urmărește aici întreaga emisiune:Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel