Nu pune ouă colorate pe masa de Paște! „Ce treabă are oul verde și albastru cu patimile lui Hristos? Asta trebuie să învățăm”

Data publicării:
Sursa foto: freepik.com
Descriere foto: Sursa foto: freepik.com

Un călugăr a explicat motivul pentru care trebuie să ai neapărat pe masa de sărbătoare doar ouă vopsite roșii.

Ouăle vopsite roșii de Paște au o însemnătate aparte, când vine vorba de tradițiile religioase cu privire la Învierea Domnului. Cu toate acestea, obiceiul a fost extrem de adaptat și reinterpretat de-a lungul timpului, motiv pentru care foarte multe persoane au renunțat de la a face doar într-o singură culoare ouăle, pe care aleg, în schimb, să le facă multicolore. Acest lucru este total greșit, explică un călugăr, care dezvăluie povestea din spatele acestui obicei.

„După Învierea Domnului și după Înălțarea sa la cer, Maica Domnului s-a dus cu Sfinții Apostoli să spună vestea Învierii mai departe, până la Roma. Ajungând în fața Cezarului,a fost prinsă acolo și a fost judecată pentru faptul că împrăștie zvonuri despre Dumnezei străini. Împăratul a spus că el nu crede informațiile cu privire la Înviere, iar Maria Magdalena a luat un ou și a zis „Dacă cuvintele mele sunt adevărate, oul ăsta să se înroșească”, iar în acest moment, oul s-a înroșit în mâna ei și toți au fost cuprinși de această mare minune și au crezut în cele spuse.”, a explicat un călugăr.

Citește și: Cum se ciocnesc, de fapt, ouăle da Paște. Evită neapărat greșeala asta! „Nu acesta este scopul”

Ouăle pentru masa de Paște trebuie să fie roșii

Așadar, dacă alegem să colorăm ouăle în diferite nuanțe multicolore, nu facem decât să jignim această tradiție, dar și semnificația sa profundă, explică călugărul. De asemenea, acesta spune că trebuie să-i învățăm din timp și pe cei mici atât cu privire la acest obicei, cât și la tradiția care vorbește despre Iepuraș, care este extrem de comercializat în ultima vreme, dar care, de fapt, nu are nicio legătură cu Învierea lui Iisus. 

„De aceea, până în zilele noastre, Sfânta Maria este pictată în icoană având un ou roșu în mână. Noi, creștinii suntem datori, obligați să ducem aceste sfinte și mântuitoare obiceiuri îmbisericite și dragi nouă, tuturor, și să îi învățăm și pe cei mici că ouăle se vopsesc roșu, cine face ouă verzi, galbene, albastre, este o obrăznicie la adresa Mântuitorului, care a avut sângele ca noi, roșu. Nu poți să-ți aduci aminte de sângele vărsat pe cruce cu pui verzi.”, a continuat acesta.

VEZI și: Tradiții și obiceiuri pentru Prima zi de Paște. Ce NU trebuie să faci sub nicio formă pe 5 mai 2024

Motivul pentru care nu ar trebui să cumperi vopsea din comerț

Un alt îndemn oferit oamenilor este acela de nu cumpăra vopsele chimice din supermarketuri, ci să le prepare, în schimb, cu ingrediente naturale, așa cum se făcea pe vremuri.

„Trebuie  să spuneți la toată lumea să aibă numai ouă roșii, pentru că vrăjmașul asta ne-a băgat nouă în cap, să facem ouă verzi. Ce treabă are Iepurașul, ce treabă are oul verde și albastru cu patimile lui Hristos? Asta trebuie să învățăm, cum să vopsim ouăle natural, nu cu vopsea. Acum 1000-2000 de ani, nu se ducea lumea la supermarket să ia vopsea, ci făcea cu coji de ceapă.”, mai spune el.

Citește și: Planta minune care vindecă ficatul. Lidia Fecioru: „Pentru cei care au probleme mari”Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel