Nu mai arunca cojile de banane. 10 întrebuințări mai puțin știute pentru toată casa

Data publicării:
Coaja de banană, sursa pixabay
Descriere foto: Coaja de banană, sursa pixabay

Dacă te-ai obișnuit să arunci la gunoi cojile de banane, află că acestea au multiple utilizări. Cu siguranță îți vei schimba părerea despre acest fruct. 

Nu mai arunca cojile de banane și folosește-le în bucătărie, ca produs de curățare, sau în rutina de înfrumusețare. Iată cele mai practice utilizări pentru cojile de banane. 

1. Ajută la reducerea acneei

 

Cojile de banane conțin vitamina C, vitamina E, potasiu, zinc, fier și mangan. Acești nutrienți pot calma pielea inflamată și pot reduce focarele de acnee. Mai mult, cojile de banane conțin luteină și carotenoizi care sunt compuși solubili în grăsimi care ajută la combaterea inflamației și a erupțiilor acneice.

Frecați coaja de banană pe piele și lăsați-o să acționeze timp de 5 până la 10 minute. Clătiți-vă pielea. Repetați de două ori pe zi.

2. Ajută la reducerea ridurilor

 

Ridurile faciale apar atunci când pielea își pierde elasticitatea și își pierde fermitatea. Antioxidanții și vitamina C din banane pot ajuta la reducerea apariției ridurilor.

Frecați coaja de banană pe piele și lăsați-o timp de 30 de minute sau peste noapte. Spală-te pe față și hidratează-te. Repetați de 3 ori pe săptămână.

3. Lustruiește tacâmurile

 

Atunci când tacâmurile încep să-și piardă strălucirea sau încep să se păteze, încearcă să folosești o coajă de banană. Interiorul unei coji de banană conține substanțe precum potasiul care ajută la curățarea obiectelor metalice.

Ia cojile de banane și puneți-le într-un blender. Adăugă o jumătate de cană de apă în amestec. Amestecă până când devine o pastă. Freacă tacâmurile cu pasta obținută timp de câteva minute.

 

Citește continuarea pe STIRIDIASPORAGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel