Nu arunca zațul de cafea. Nu ai idee cât de folositor poate să îți fie

Data publicării:
Foto Devin Avery, unsplash.com
Descriere foto: Foto Devin Avery, unsplash.com

Dacă bei cafeaua în fiecare dimineață, cu siguranță te-ai gândit cel puțin o dată ce ai putea face cu zațul. Potrivit experților, banalul zaț de cafea are nenumărate întrebuințări atât pentru frumusețe, cât și pentru îngrijirea casei. 

Iată câteva întrebuințări ale zațului de cafea la care nu te-ai fi gândit:

1. Zațul de cafea este un exfoliant natural - Textura particulelor din zațul de cafea lucrează ca un agent exfoliant care ajută la îndepărtarea murdăriei și a celulelor moarte de pe piele, potrivit unui studiu. 

2. Reduce celulita - Când zațul de cafea este aplicat local, acesta elimină grăsimea și îmbunătățește circulația sanguină din acea zonă, eliminând apariția celulitei.

3. Este un colorant natural - Prin folosirea zațului de cafea, poți crea un colorant ieftin și complet natural, ce poate fi folosit la colorarea bumbacului, mătasei artificiale, plasticului, lenjeriei sau a hârtiei. Zațul de cafea poate fi folosit și în vopsirea ouălelor de Paște sau aprofundarea nuanței părului închis.

4. Curăță grătarul din curte - Prin îndepărtarea arsurilor cu zaț de cafea previi fumul abundent de pe horn la următorul grătar, iar curățarea se realizează mult mai repede.

5. Stimulează creșterea părului și îndepărtează impuritățile - Prin exfolierea părului cu zaț de cafea îți ajuți părul să îndepărtezi impuritățile di urma produselor comerciale, dar și celulele moarte. Cofeina din zațul de cafea are efecte benefice asupra creșterii părului.

6. Tratează cearcănele - Zațul de cafea este soluția ideală în tratarea cearcănelor, datorită antioxidanților și compușilor din cofeină.

7. Îngrăsământ deosebit pentru legume - Zațul din cafeaadaugă vitamine și minerale solului, îmbunătățește calitatea legumelor și le protejează de insecte.

8. Elimină mirosul de țigări - Zațul de cafea va atrage tot mirosul neplăcut de țigări

9. Înlătură mirosul neplăcut din interiorul frigiderului - După ce ți-ai savurat cafeaua, nu spăla ceașca. Pune-o în frigider, iar zațul va atrage toate mirosurile neplăcute.

10. Ține departe furnicile - Cafeina este cea cu rol de insecticid. Dacă ai furnici în casă, fă o barieră din zaț de cafea în locul în care au apărut.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel