Nu arunca uleiul uzat în chiuvetă: iată 3 moduri inteligente pentru a-l reutiliza

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Nu arunca uleiul uzat în chiuvetă și nu vei avea nevoie de instalator. Uleiul de prăjit trebuie colectat în mod corespunzător pentru a nu dăuna mediului.

Unde poți arunca uleiul uzat? Descoperă toate sfaturile și trucurile pentru a scăpa de acest ulei într-un mod sigur și pentru a avea grijă de mediu. 

De multe ori rămâne o cantitate semnificativă de ulei în tigaie după ce ai prăjit unele alimente și nu știi ce să faci cu el. Evită să torni uleiul în scurgerea chiuvetei sau direct în gunoi.  

Este esențial să știi cum să colectezi corect uleiul de prăjit. Nu trebuie să-l arunci nici în toaletă, nici în chiuvetă. Într-adevăr, dacă o faci, riscul este foarte mare.

Una dintre cele mai comune obiceiuri ale gospodinelor este să arunce  uleiului  uzat în canalul de scurgere al chiuvetei. Cu toate acestea, uleiul  este foarte poluant. Poate forma un strat la suprafața apei care împiedică trecerea aerului. Stațiile de epurare pot trata deșeurile solide, dar nu și lichide. 

Acesta este motivul pentru care nu este recomandat să arunci uleiul uzat în chiuvetă. Un singur litru de ulei poate contamina până la o mie de litri de apă.

Citește întreaga știre pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel