„Nu am aer”. Tragedia din Botoșani, unde Alexandra a murit, putea fi evitată. Melania Elena Tudose (AMI): Dacă exista moașa, poate nu vorbeam astăzi despre deces

Alexandra Ivanov, foto Facebook
Descriere foto: Alexandra Ivanov, foto Facebook

Melania Elena Tudose, președinte Asociația Moașelor Independente, a vorbit în exclusivitate pentru DC News despre tragedia din Botoșani, acolo unde Alexandra, tânara de 25 de ani, și-a pierdut viața. „Nu am aer” sunt ultimele cuvinte ale femeii care mai avea acasă trei copii.

Melania Elena Tudose, președinte Asociația Moașelor Independente, a vorbit despre despre tragedia din Botoșani, acolo unde Alexandra, tânăra de doar 25 de ani, mamă a trei copii, și-a pierdut viața. Tânăra a implorat medicii, timp de șapte ore, să o ajute pentru că nu mai avea aer... Degeaba. Strigătul ei nu a fost auzi de nimeni. Dar dacă exista o moașă în spital, astăzi, Alexandra ar fi trăit.

„Din păcate, tragediile se întâmplă destul de frecvent în România. Ceea ce s-a întâmplat acolo este o mare tragedie. Lipsa de cadre și faptul că personalul este suprasolicitat reprezintă situații defavorabile. În România nu ar trebui să moară nicio femeie, niciun copil.

Pentru asta ar trebui cu toții să găsim soluții și să facem strategii valide. Există o lipsă de comunicare între instituții, între personal, între pacienți și cadrele medicale. Trebuie lucrat la aceste lucruri, trebuie să vedem ce nevoi avem în România, astfel încât sănătatea să fie prioritară.

În orice stat luminat din lumea asta, educația și sănătatea sunt prioritare. Asta trebuie să facem și noi, trebuie să găsim soluții”, a declarat Melania Elena Tudose pentru DC News.

 

Citește continuarea pe DC News. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Dată: 25 aug 2023, 14:41 | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience