Novak Djokovic, "extrem de dezamăgit" de decizia Tribunalului. Sportivul se pregăteşte să părăsească Australia

Novak Djokovic, foto Instagram
Descriere foto: Novak Djokovic, foto Instagram

Liderul mondial al tenisului masculin, Novak Djokovic, "extrem de dezamăgit" de decizia Tribunalului federal australian referitoare la expulzarea sa, a afirmat duminică într-un comunicat că va respecta verdictul şi că se pregăteşte să părăsească ţara, fără să dispute Australian Open care începe luni

"Sunt extrem de dezamăgit de decizia Tribunalului de a respinge apelul meu împotriva deciziei ministrului de a-mi anula viza", a scris jucătorul sârb. "Respect decizia Tribunalului şi voi coopera cu autorităţile competente în ceea ce priveşte plecarea mea din ţară", a adăugat el.

Textul integral al comunicatului este următorul:

"Aş dori să fac o scurtă declaraţie pentru a menţiona rezultatul audierii de astăzi la Tribunal. Acum îmi voi face ceva timp să mă odihnesc şi să mă refac, înainte de a face alte comentarii decât ceea urmează.

Sunt extrem de dezamăgit de decizia Tribunalului de a respinge apelul meu după decizia ministerului Imigraţiei de a-mi anula viza, ceea ce înseamnă că nu pot rămâne în Australia şi nu pot participa la Australian Open.

Respect decizia Tribunalului şi voi coopera cu autorităţile competente în ceea ce priveşte plecarea mea din ţară.

Pentru mine este neplăcut că atâta atenţie a fost îndreptată asupra mea în ultimele săptămâni şi sper că de acum ne putem concentra cu toţii asupra jocului şi turneului pe care îl iubesc. Aş dori să le urez mult succes jucătorilor, oficialilor turneului, personalului, voluntarilor şi spectatorilor pentru acest turneu.

În fine, aş dori să mulţumesc familiei mele, prietenilor, echipei mele, suporterilor, fanilor şi compatrioţilor mei sârbi pentru sprijinul lor continuu. Voi toţi aţi fost o mare sursă de putere pentru mine."

Tribunalul federal australian a respins, duminică, apelul depus de Novak Djokovic împotriva anulării vizei sale şi a deportării din Australia, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Verdictul anunţat de judecătorul şef James Allsop a venit în urma unei decizii unanime a celor trei judecători care au participat la audierea cazului la Tribunalul Federal al Australiei.

Această decizie înseamnă că Djokovic, nevaccinat contra Covid-19 şi intrat în Australia în baza unei excepţii medicale, nu mai poate întreprinde alte acţiuni legale şi astfel nu îşi va putea apăra titlul de campion la turneul Australian Open, care începe luni şi ar putea primi o interdicţie de trei ani de a intra în Australia.

Djokovic, care a petrecut noaptea în centrul de detenţie pentru imigranţi, trebuia să joace în primul tur la Melbourne contra conaţionalului Miomir Kecmanovic, dar va fi înlocuit pe tabloul principal cu un ''lucky loser''.

Pe 5 ianuarie, la sosirea în Australia, Djokovic a fost reţinut pe aeroportul din Melbourne, iar viza sa de intrare, obţinută în urma unei scutiri medicale de la vaccinarea obligatorie impusă de autorităţile australiene, a fost revocată.

Luni 10 ianuarie, Djokovic a obţinut în justiţie anularea deciziei de revocare a vizei.

Sârbul a recunoscut, miercuri, că a comis o "eroare umană, cu certitudine nu intenţionată" în declaraţia sa de călătorie făcută în faţa autorităţilor australiene, completată de o persoană din staff, care a bifat caseta greşită în legătură cu călătoriile sale anterioare sosirii în Australia.

Novak Djokovic deţine recordul de titluri de Mare Şlem câştigate (20), împreună cu Rafael Nadal şi Roger Federer. Djokovic este şi deţinătorul recordului de titluri cucerite la Australia Open (nouă) şi campionul en titre, notează Agerpres. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Dată: 16 ian 2022, 12:03 | Categorie: International
Get it on App Store Get it on Google Play