Noi detalii despre starea de sănătate a Mariei Ciobanu. Ionuț Dolănescu a răbufnit: „Nu scrii că a murit și ea e bine, sănătoasă”

Data publicării:
Maria Ciobanu și Ionuț Dolănescu, foto Facebook
Descriere foto: Maria Ciobanu și Ionuț Dolănescu, foto Facebook

Ionuț Dolănescu a răbufnit după ce a citit știri false despre starea de sănătate a mamei sale. 

Maria Ciobanu, în vârstă de 86 de ani, trăiește în Los Angeles, acolo unde s-a stabilit în urmă cu mai mulți ani. În ultima vreme au circulat mai multe zvonuri false despre starea sa de sănătate, însă fiul ei face lumină. Ionuț Dolănescu spune că mama sa este sănătoasă și, în ciuda vârstei, nu să semne că ar suferi vreo schimbare, ba chiar o laudă pentru faptul că are memoria la fel de ageră.


„Mama este bine, vorbesc zilnic cu dânsa la telefon, este la Los Angeles. Mulțumim lui Dumnezeu că este bine, sănătoasă la aproape 86 de ani. Îmi pare rău că nimeni nu verifică informațiile. Chiar mai devreme am vorbit cu sora mea de la Paris, reputata soprană Leontina Văduva. Și era oarecum descumpănită, tristă că apar tot felul de tâmpenii despre ea. Nu scrii că a murit Maria Ciobanu și… Dar ea e bine, sănătoasă, v-am mai spus. Din fericire o mai țin și memoria, și mintea…”, a spus Ionuț Dolănescu pentru Cancan.

Motivul pentru care nu a mai venit în România


Deși au fost tot felul de speculații, motivul pentru care artista de muzică populară nu ar mai fi venit în România ar fi starea de sănătate a soțului ei. Maria Ciobanu obișnuia să vină în țară în fiecare an, însă anul acesta, potrivit fiului său, artista nu se va mai încumeta să plece la un zbor de 12 ore, starea de sănătate a soțului ei fiind una fragilă. Mai mult Mircea Ciobanu are montate două stenturi la inimă, astfel că deplasarea sa pe o distanță atât de lungă  poate fi riscantă. 

„În fiecare an, dar în 2023 nu știu dacă va ajunge pentru că soțul dânsei, Mircea Câmpeanu, a avut probleme de sănătate și nu cred că-și permite un zbor atât de lung, de peste 12 ore. La vârsta dânsului e destul de complicat, are și el 84 de ani. E destul de riscant, a avut mai multe complicații, i s-a pus și două stenturi la inimă. Știți cum e, de la un anumit timp se degradează mai ușor corpul. În concluzie, nu știu dacă mama va veni în această vară în țară, probabil, că am să o vizitez eu la Los Angeles”, a continuat artistul.

 

Marea artistă continuă să cânte pentru familie și prieteni

 

Deși s-a retras din activitatea artistică, Maria Ciobanu nu poate sta departe de muzică, astfel că obișnuiește să mai cânte la mici reuniuni de familie. 

„Oferte sunt, dar s-a retras din viața muzicală. Noi chiar i-am dedicat în 2017, 2018 un turneu întreg, am fost prin toată România. Acela a fost turneul de retragere. Sigur, din când în când, mai cântă pentru apropiații dânsei. Voce mai are, dar vârsta…Nu, nu… Păi la vârsta ei… Bine, mai cântă pentru familie, pentru românii de acolo la diferite întruniri, dar nu mai concertează, vă dați seama, are o vârstă înaintată.

Tuturor nu este dor de Maria Ciobanu, nu doar mie. Mama, în felul dânsei, rămâne un unicat al muzicii populare românești. Dacă îmi permiteți, aș numi-o chiar simbol național, un reper pentru muzica populară. Nu se va mai naște curând o voce ca a Mariei Ciobanu. Pentru asta o putem numi fenomen”, a mai spus Ionuț Dolănescu pentru sursa menționată anterior.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel