„Noaptea lui Vlad” - filmul verii 2024 rulează în cinematografe. Edutainment cu staruri în distribuție

Data actualizării: | Data publicării:
Instagram / Noaptea lui Vlad Filmul
Descriere foto: Instagram / Noaptea lui Vlad Filmul

Premiera verii! Noaptea lui Vlad e un proiect independent românesc, film de ficțiune istorică, în care elemente de fantasy, acțiune și comedie compun o poveste specială.

Vlad (11 ani-interpretat de Filip Munteanu) are parte de o întâlnire magică. În seară aniversării sale, el primește un cadou neprețuit, din partea lui… Alexandru Ioan Cuza (jucat de George Burcea).

Spectatorii care li se alătură în sala de cinema sunt purtați într-o călătorie imersivă în istoria de 2000 de ani a poporului român.


Un drum presărat cu indicii care încep odată cu Sfântul Apostol Andrei (Bogdan Farcaș), și continuă cu Decebal (Corneliu Ulici), Dragoș descălecătorul (Denis Ștefan), Iancu de Hunedoara (Tomi Cristin), Ștefan Cel Mare (Radu Micu), Vlad Țepeș (Daniel Nuță), Mihai Viteazul (Alex Nedelcu), Constantin Brâncoveanu (Doru Bem) și culminează cu Regina Maria (Monica Bârlădeanu) și Regele Ferdinand (Dragoș Ionescu), surprinși cu toții în momente neașteptate, esențiale pentru destinul lor, dar și pentru cel al poporului român.

Asemănat deja cu filmele din franciză hollywoodiană O Noapte la Muzeu, filmul Noaptea lui Vlad dezvăluie însușiri care îi fac pe eroii legendari să treacă dincolo de statura mitică. Îi umanizează și transformă în super-eroi reali, fiecare cu puterea lui, ilustrată de împrejurarea în care filmul îl surprinde.

Un galop cu suflet prin două milenii de istorie, în goană după esență.

Un blockbuster care își propune să fie un popcorn movie cu suflet și să inspire toate generațiile de spectatori, mai ales cele tinere.

Noaptea lui Vlad a fost filmat în locații care oferă o valoare adăugată și conturează un univers vizual complex, magnetic și memorabil:

Muzeul Imersiv al Noilor Arte din București (MINA), Palatul Patriarhiei (cu niște spații în care s-a filmat în premieră pentru cinematografia română), Muzeul Național de Geologie, Castelul Corvinilor de la Hunedoara, Rezervația de zimbri din Hațeg, cetatea de la Enisala, cetatea Histria, plaja sălbatică de la Vadu și Cheile Dobrogei.

Costume și arme din 7 secole diferite, cascade impresionante create de cei mai buni cascadori români, se regăsesc în acest film extraordinar produs de Grivița Studio.

Scenariul este scris de Alex Molico, regia fiind semnată de Ciprian Dumitrașcu.

“Am simțit nevoia unui așa film care să reapropie publicul, în special copiii de adevărații eroi și să transmită valori morale care ne pot inspiră și ne pot ajuta în perioada foarte complexă pe care o trăim. Totul, sub formă unei povești care e entertainment de cea mai bună calitate.” A declarat Ștefan Vasiliu, co-owner Grivița Studio.

“Castul de blockbuster a avut sprijinul unei echipe pasionată formată din profesioniști cu multe filme la activ. Cu toții am lucrat conștienți că realizăm un film care va rămâne. Istoria trebuie mai mult ca oricând revizitată, pentru că poate oferi soluții. Mergeți la Noaptea lui Vlad, pentru editainment și amintiri alături de cei dragi”. Acesta e îndemnul celuilalt producător, Dorian Stan, co-owner Grivița Studio.

Noaptea lui Vlad a intrat în cinematografe începând cu 7 iunie și e alegerea pefectă pentru o ieșire în familie la cinema.

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel