Nemo, câinele președintelui Macron, vedeta unui videoclip contra abandonului animalelor

Data publicării:
Captură foto Facebook/ Emmanuel Macron
Descriere foto: Captură foto Facebook/ Emmanuel Macron

Nemo, câinele lui Emmanuel şi Brigitte Macron, este pentru prima dată vedeta unui videoclip publicat marţi seară pe reţelele de socializare pentru a atrage atenţia faţă de problema abandonului animalelor, dar şi pentru a promova adopţia.

Cu nasul în sus, însoţitorul patruped al cuplului prezidenţial latră în scurtul videoclip pentru a depune mărturie, cu ajutorul subtitrărilor, cu privire la soarta lui de câine abandonat înainte de a fi adoptat în 2017 dintr-un adăpost din regiunea pariziană.
 

"Povestea mea începe cu un abandon (...) La fel ca mine, 100.000 de animale sunt abandonate în fiecare an" în Franţa, arată el în această înregistrare video publicată pe conturile preşedintelui Emmanuel Macron de pe Instagram, Snapchat, Tiktok şi Facebook.

"Deci, de Crăciun, adoptaţi-i. Dar adoptaţi conştient", continuă mesajul.

Textul specifică faptul că un "plan de acţiune va fi implementat" pentru promovarea adopţiilor, căruia îi vor fi alocate 20 de milioane de euro prin planul de redresare.

"Maltratarea va fi mult mai aspru pedepsită", a indicat el.

"Pentru că animalul vostru de companie face parte din familia voastră. El mizează pe voi", se arată în încheierea înregistrării video.

În ianuarie, Parlamentul urmează să dezbată un proiect de lege pentru combaterea maltratării animalelor, care vizează "îmbunătăţirea condiţiilor pentru animalele de companie şi cabaline", cu precădere prin crearea unui certificat de conştientizare pentru toate achiziţiile unui animal, notează Agerpres.

Încrucişare între rasele Labrador şi Retriever-Griffon, Nemo apare frecvent alături de Emmanuel Macron, în special în timpul vizitelor liderilor străini.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel