Narcisa Suciu, cucerită de sistemul de învățământ din Finlanda: „Până în clasa a VIII-a, nu i-am cumpărat Dariei aproape nimic pentru școală”

Data actualizării: | Data publicării:
Narcisa Suciu, foto Facebook
Descriere foto: Narcisa Suciu, foto Facebook

Narcisa Suciu s-a stabilit în Finlanda în urmă cu 10 ani.  A lăsat în urmă cariera muzicală, și-a luat fiica și a început o viață nouă.

Artista spune că este fericită cu viața ei de acum și se bucură că a luat decizia de a-și urma inima și bărbatul iubit. Pe lângă avantajele traiului din Finlanda, Narcisa Suciu spune că a fost extrem de încântată de sistemul de învățământ de acolo. Fiica artistei era în clasa a V-a atunci când s-au mutat, iar ce a descoperit în școala Finlandeză a uimit-o. 

 

„Pentru a vedea la ce nivel este Daria, fata mea, profesorul m-a rugat să-i duc un manual de matematică din România, iar când l-a văzut s-a îngrozit. „Doamnă, dar ce nevoie au copiii să facă lucrurile astea în clasa a V-a? Astea sunt lucruri pe care copiii de aici le fac la liceu, dacă aleg matematica, dar până în clasa a IX-a copilul n-are nevoie de astfel de chestii, sunt inutile“, așa mi-a zis”, a declarat Narcisa Suciu pentru Libertatea.

Mai mult, artista spune că statul finlandez acoperă toate cheluielile școlarilor de gimnaziu. 


„În fiecare an, statul alocă 7.270 de euro pentru fiecare elev, iar suma asta acoperă absolut tot: rechizite, masă de prânz, excursii. Până în clasa a VIII-a, nu i-am cumpărat Dariei aproape nimic pentru școală. Sigur, dacă vrea copilul un stilou sau un caiet mai sofisticat, poți să-i cumperi, însă toate lucrurile de bază sunt asigurate de școală”, a dezvăluit artista. 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel