Nadine, prima probă a Bacalaureatului, la 44 de ani: „Orice om poate repara o bucată din viața sa”

Data publicării:
Nadine, foto Instagram
Descriere foto: Nadine, foto Instagram

Emoții uriașe pentru Nadine, care, la 44 de ani, a dat prima probă a examenului de Bacalaureat. 

Luni, 28 iunie, elevii au susținut proba scrisă la limba și literatura română. Printre sufletele care au trăit emoția examenului s-a numărat și Nadine, care, la 44 de ani vrea să își schimbe viața prin obținerea unei diplome de BAC.

M-am înscris la liceu la 38 de ani, iar azi, extrem de emoţionată, la 44 de ani, alături de copiii de 14 ani (CORECTEZ, 18 ani), am dat şi eu una dintre probele examenului maturităţii. Pentru mine, frumuseţea acestui moment are şi un simbolism aparte, şi anume faptul că trăim într-o lume (Românie) în care un om, indiferent de istoricul său, poate reface/ repara o bucată din viaţa sa, aşa încât să îi fie mai bine pe mai departe şi, totodată, să poate face pace cu ce a fost. 


 Pentru mine asta înseamnă că trăim vremuri bune, într-o lume frumoasă. În mod neaşteptat, această zi a fost încununată de prezenţa, în faţa liceului unde dădeam examen, a profesoarei mele de română, Ancuţa Drondoe, şi a directorului liceului unde am terminat şcoala”, a povestit Nadine pe rețelele de socializare.


Vedeta a fost extrem de impresionată de modul în care profesorii i-au susținut pe elevi. Cadrele didactice s-au prezentat în fața locației în care s-a susținut examenul chiar la prima oră. 

 „Aceşti oameni au venit la prima oră la locaţia examenului şi au aşteptat acolo, cu emoţii, până a ieşit fiecare elev de-al lor din examen, pentru ca elevii să îi aibă/ştie alături (fac asta de 13 ani, de când s-a înfiinţat liceul). Probabil că mai există astfel de profesori, de directori de liceu, însă eu n-am mai auzit. Gestul lor m-a emoţionat profund. Directorul făcea poze elevilor doritori de amintiri, iar profesoara de română împărţea îmbrăţişări celor emoţionaţi, având grijă să recapituleze, în zbor, pentru fiecare dintre noi, şi curentele literare. Am simţit că aceşti oameni şi-au asumat cu maximă responsabilitate rolul pe care l-au avut în viaţa fiecărui om ce a fost lăsat în mâinile lor pentru a fi pregătit pentru viaţă din punct de vedere academic. M au impresionat si le multumesc ca mi au aratat ca exista si asemenea oameni. Am intalnit multi oameni buni, dar pentru ei trebuie sa fac o alta categorie, pentru ca e ceva mai mult decat calitatea umana… e ceva ce ține si de onoare, demnitate, datorie, constientizarea privilegiului de a fi una dintre uneltele ce formeaza un om… nu stiu, mai caut, pentru ca gestul lor m a pus pe cugetat.”, a mai spus vedeta. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nadine (@nadinevoindrouh)



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel