Muzicienii, afectați și de pandemia de COVID-19 și de Brexit. Mai mulţi artişti au semnat o petiție adresată Guvernului și Parlamentului

Data publicării:
Concert, foto Unsplash/ autor: Nainoa Shizuru
Descriere foto: Concert, foto Unsplash/ autor: Nainoa Shizuru

Ca urmare a Brexit-ului, muzicienii nu se mai pot deplasa liber între Regatul Unit şi Uniunea Europeană pentru turneele lor în lipsa unui acord în acest sens între Londra şi Bruxelles, provocând proteste ale artiştilor, printre care Thom Yorke şi Dua Lipa.

Downing Street a dat asigurări luni că a formulat propuneri către UE pentru a ajunge la un "acord ambiţios privind deplasările temporare pentru călătorii de afaceri care ar acoperi şi muzicienii".

"Uniunea Europeană a refuzat", a declarat un purtător de cuvânt al premierului britanic Boris Johnson.

Reacţia Downing Street are loc ca urmare a informaţiilor apărute în "The Independent", potrivit cărora Londra ar fi refuzat o propunere standard a Uniunii Europene de a acorda o scutire de viză de trei luni pentru artişti şi creatori, citând o sursă europeană de la Bruxelles.

Oricum, sfârşitul liberei circulaţii între continentul european şi Marea Britanie de la 1 ianuarie impune în prezent tuturor muzicienilor obţinerea unei vize individuale înainte de a se deplasa în orice ţară UE, ceea ce antrenează, de asemenea, costuri suplimentare.

O petiţie adresată Guvernului şi Parlamentului pentru a cere o scutire de viză pentru profesioniştii din domeniul muzical şi artişti a strâns peste 247.000 de semnături şi mai mulţi artişti, între care Louis Tomlinson de la One Direction, Thom Yorke de la Radiohead şi Dua Lipa, le-au cerut fanilor să o susţină, notează Agerpres.

Industria muzicală din Marea Britanie este grav afectată de pandemia de COVID-19, dar și de noile restricţii, în cazul unei reîntoarceri în sălile de concerte, la turnee şi festivaluri.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Externe


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel