Muzicianul Stephen J. Lawrence, cunoscut pentru melodiile de pe coloana sonoră a serialului "Sesame Street", a murit la 82 de ani

Data publicării:
Doliu. Unsplash.com/ autor David Tomaseti
Descriere foto: Doliu. Unsplash.com/ autor David Tomaseti

Stephen J. Lawrence, unul dintre compozitorii muzicii din îndrăgitul serial pentru copii "Sesame Street", a murit la vârsta de 82 de ani, a confirmat organizaţia nonprofit aflată în spatele acestui serial.

Muzicianul a compus "peste 300 de cântece şi partituri îndrăgite" pentru "Sesame Street", a precizat luni Sesame Workshop.

Cauza morţii lui Lawrence, care a decedat joia trecută în statul american New Jersey, nu a fost dată publicităţii, potrivit Entertainment Weekly.

Lawrence a colaborat cu producătorii serialului "Sesame Street" timp de peste 30 de ani, începând din anii 1980, a precizat Sesame Workshop.

El a câştigat trei premii Emmy pentru contribuţia sa la "Sesame Street", fiecare pentru realizări remarcabile în ceea ce priveşte regia şi compoziţia muzicală. Muzicianul a primit aceste distincţii în 1990, 2002 şi 2003.

Lawrence a compus muzica mai multor filme, printre acestea remarcându-se drama "Dragonfly" din 1976, filmul poliţist "Alice Sweet Alice", tot din 1976, şi thriller-ul "Mirrors" din 1978.

De asemenea, el s-a numărat printre producătorii cunoscutului albumul de muzică pentru copii "Free to Be... You and Me", apărut în 1972, notează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel