Muzica și mâncarea sunt ingredientele fericirii, spune medicul nutriționist Mihaela Bilic

Data publicării:
Dr. Mihaela Bilic, sursa foto Facebook
Descriere foto: Dr. Mihaela Bilic, sursa foto Facebook

Mihaela Bilic are rețeta fericirii, medicul nutriționist susține că muzica este tratamentul pentru suflet al omului. 

În această perioadă deloc ușoară, încărcată de stres, gânduri negative și frică, avem nevoie de oameni care să ne inspire și să ne ajute să vedem luminița de la capătul tunelului. Medicul nutriționist Mihaela Bilic, a postat pe pagina personală de Facebook un mesaj motivațional și plin de încărcătură pozitivă. 


Aceasta susține că „Muzica și mâncarea sunt cele 2 ingrediente care ne fac fericiți”.


Așa cum spune Mihaela Bilic, „oamenii sunt într-o continuă căutare a plăcerii”. Micile plăceri vinovate, așa cum mai sunt denumite ne ajută să ne deconectăm de la rutină, probeleme sau stresul zilnic și să „plutim”. Iar în pandemie, cu toții ar fi trebuit să profităm de astfel de momente de fericire, cu noi înșine. 


„Există produse care atunci când le consumăm ne induc automat un sentiment de bun și bine. Și e normal să fie așa, mâncarea are rolul de a ne echilibra, de a elimina, fie și pentru moment, tot ce este negativ și neplăcut în viața noastră”, a scris dr. Mihaela Bilic pe contul de Facebook. 


Însă, medicul susține că de fapt muzica este pansamentul pentru suflet. Ea este cea care ne poate ajuta să trecem mai ușor peste o perioadă grea din viața noastră. 


„Muzica are putere terapeutică și poate determina sinteza de dopamină, adrenalină sau serotonină mai ceva decât o mâncare bună. Unde mai pui că, spre deosebire de alimente, nu are calorii- deci nu îngrașă!! Mai nou dansul a fost declarat cea mai eficientă metodă antistres, antiaging, de protecție cardiovasculară și neurodegenerativă, tocmai pentru că combină efectul de relaxare al muzicii cu mișcarea indusă spontan de ritmul muzicii”, a împărtășit Mihaela Bilic cu urmăritorii ei. 

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel