Muzica lăutărească, secerată de COVID-19 în doar o săptămână. Cornelia Catanga, Nelu Ploieșteanu și Gabi Luncă, dependenți de oxigen și MIRACOLE

Data publicării:
Cornelia Catanga, Gabi Luncă și Nelu Plieșteanu. Colaj Foto Facebook
Descriere foto: Cornelia Catanga, Gabi Luncă și Nelu Plieșteanu. Colaj Foto Facebook

COVID-19 a îngenunchiat muzica lăutărească din România. Doi dintre cei mai mari artiști ai țării au murit, una se luptă din răsputeri cu virusul nemilos.

Muzica lăutărească a avut urcușuri și coborâșuri de-a lungul vremurilor, pentru că odată cu apariția noilor stiluri de muzică, a fost lasată pe plan secund de cele mai multe ori și dată uitării de generațiile tinere. 

Cornelia Catanga, Nelu Ploieșteanu și Gabi Luncă sunt numele care au scris istorie în ultimii cel puțin 60 de ani în muzica românească și pe care, astăzi, îi pierdem din cauza unui virus nemilos. Odată cu moartea lor, ia sfârșit o pagină de aur a culturii muzicale din România. 

Doi buni prieteni, doi artiști compleți ce au împărțit scena pentru bucuria publicului, au trecut în neființă în condiții învăluite de multe coincidențe. 

Muzica lăutărească pierde doi mari artiști, la fix o săptămână distanță, într-o zi de vineri
Coincidență sau nu, Cornelia Catanga și Nelu Ploieșteanu au murit la o săptămână distanță, ambii într-o zi de vineri, ambii din cauza COVID-19 și a faptului că au refuzat spitalizarea, deși aveau comorbidități, iar starea lor nu era una tocmai bună. 


Citește continuarea pe DC News.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel